Kto je kto v seriáli Nemocnica (FOTO)

Kto je kto v seriáli Nemocnica (FOTO) Foto: JOJ

Dennodenný boj o život na urgente, a o to, či nad pacientom bdie Boh, alebo je všetko výlučne iba v rukách lekárov, prináša samotným lekárom mnohé traumy, večné otázky a dilemy. Aj o tom je nový seriál televízie JOJ Nemocnica. Pozrite sa, kto je kto v novom seriáli (postavy a herecké obsadenie):

MUDr. Rebeka Vargová – Nela Pocisková

Internistka Rebeka sa zamilovala do Romana ešte na gymnáziu. On šiel vtedy kvôli nej na medicínu a ona si teraz kvôli nemu nerobí atestáciu z chirurgie, pretože dvaja chirurgovia v rodine, to by nefungovalo. Aj tak mala Rebeka pri ňom vždy pocit menejcennosti, Roman bol ten múdrejší, bystrejší, rýchlejší, lepší. Rebekina achillova päta je dieťa, ktoré nemôže mať, nedarí sa im roky. Napriek tomu je statočná a spravodlivá, so svojím mužom sa dokáže pohádať aj vynadať mu, ale zároveň si ho váži a obdivuje ho. Jej celý svet sa zrúti, keď sa dozvie o Romanovom dvojitom živote.

MUDr. Roman Varga - Richard Autner

Roman je veľmi inteligentný doktor, chlapec z dobrej rodiny, ktorý absolvoval všetky školy s minimálnym úsilím. Nikdy nemal problém s anatómiou, s matematikou, ani so ženami. S Rebekou začal chodiť od konca strednej, aj na medicínu šiel kvôli nej. Bolo mu to vlastne fuk - medicína, právo, ekonómia, na všetko mal dobrú hlavu. Dobre sa oblieka, denne cvičí, rozumie umeniu, číta knihy, je scestovaný. Jeho slabou stránkou sú len ženy. Nebalí ich však len tak zo srandy, on sa do tých žien vždy naozaj zblázni. Jeho povesť alfa samca prinesie problémy nie len so ženami, ale aj s kolegami doktormi.

MUDr. Adam Ondruš – Marián Mitaš

Veselý, vtipný a veľmi sexy chirurg, živel, rebel, sukničkár a motorkár. Adam je ako lekár veľmi talentovaný, precízny, presný a zanietený. No okrem práce a motorky ho nič iné nezaujíma. Iba ak kolegyne, z ktorých mu už viacero prešlo posteľou. V robote je profík, v súkromí nezodpovedný typ, ktorý zatiaľ nedozrel. Bol dlho lekárom bez hraníc, miluje slobodu a voľnosť. Kvôli jeho povahe ho manželka opustila a s dcérou Klárou s presťahovala do Prahy, kde žije s novým partnerom. Adam dcéru dva roky nevidel, no okolnosti v nemocnici ho inšpirujú k tomu, aby o dieťa začal bojovať súdnou cestou. Myslí si, že ako nový primár má väčšiu šancu, pretože mu tým automaticky stúpne kredit.

MUDr. Tomáš Mišiak – Juraj Hrčka

Mišiak je karieristický internista, ktorý sa zatiaľ nestal chirurgom. Čaká na svoju príležitosť a je kvôli nej ochotný urobiť čokoľvek. Vzhľadom na jeho napoleonovský komplex malého človeka si rád vybíja svoju zlosť a komplex na slabších, hlavne na ženách. Vyrastal totiž v rodine s troma staršími sestrami, ktoré ho bili a šikanovali. Ako jeden z mála doktorov na oddelení, Tomáš nie je z lekárskej rodiny, čo ho „motivuje“ byť lepším ako ostatní. Preto nemá rád Braňa, ani Agátu. Všetko v živote si vydrel a aj tak nebol nikdy nikomu dosť dobrý. Stalo sa z neho tvrdé, jedovité a nepreniknuteľné jadro. Jeho žena, ktorú nemiluje, je navyše po úraze od pol pása ochrnutá. Mišiak sa o ňu stará, ale uvažuje, že ju dá do ústavu, tú starostlivosť totiž nenávidí a nezvláda. Ukáže vôbec niekedy svoju ľudskú tvár?

MUDr. Noël Mach - Noël Czuczor

Noël je gynekológ tak, ako jeho otec a dedo. Je citlivý profesionál a z chlapov na oddelení je k ženám najmilší. Nie je alfa samec ako Roman, ani šarmantný a vtipný ako Adam. Nikdy však neodmietne pomoc ako pacientom, tak aj svojim kamarátom a kolegom.

MUDr. Marek Hauptmann – Marek Majeský

Riaditeľ nemocnice, ktorý vyštudoval medicínu na Harvarde. Marek bol kedysi veľmi dobrým chirurgom v Británii, ale vyhodili ho, pretože riešil problémy neortodoxným spôsobom a v jednom prípade spôsobil smrť pacienta. Po návrate na Slovensko bol radovým doktorom, ale vďaka skúsenostiam a širokým lakťom nakoniec vyhral konkurz na riaditeľa. Marek je veľmi cynický a svoje fantastické auto miluje viac ako ľudí. Neraz sa dostáva do situácií ako z filmov o mafiánoch a úplatkoch. Celá nemocnica sa síce teší z nových drahých prístrojov, on jediný ale vie, koľko machinácií je za tým a aký veľký problém z toho môže byť. Hauptmann je síce ženatý, no nikdy sa na vzorného manžela nehral. Nemá ani štipku sociálnej inteligencie a vždy natvrdo hovorí, čo si myslí. Bude to chcieť výnimočnú ženu, aby si získala jeho srdce.
 
MUDr. Alojz Čierny – František Kovár
 

Čierny je primárom urgentu, autorita a legenda. Elegantný, múdry a vtipný chirurg, ktorému sa všetci klaňajú a každému záleží na jeho priazni. Pre Čierneho je nemocnica jeho rodina, lebo žiadnu inú nemá. Manželka od neho dávno odišla, s dcérou sa nestretáva. Je zásadový, ale úprimný, aj trochu sarkastický. Po čase napokon prijíma fakt, že sa musí svojej pozície vzdať a ustúpiť novému primárovi. Nesie to statočne a novému primárovi je ochotný pomáhať. Z morálneho hľadiska však nedokáže kryť chyby, ktoré sa na oddelení stávajú. Vďaka tomu, že ostáva v pozícií radového lekára, môže stále do diania nemocnice zasahovať a toto privilégium aj využije.

MUDr. Agáta Jánošová – Anna Nováková

Mladá lekárka Agáta sa zatiaľ nerozhodla, akú atestáciu si bude robiť. Láka ju chirurgia, ale od začiatku sa stretáva s predsudkami, že žena na chirurgiu nepatrí. Agáta pôsobí na prvý pohľad zmätene a naivne, ale zdanie klame. Je tvrdohlavá a cieľavedomá, dokáže konať spontánne a aj proti pravidlám, ak to považuje za správne. Zároveň je mimoriadne citlivá na osudy pacientov a má na to svoj dôvod - ako malé dieťa bola svedkom havárie, pri ktorej zomrel jej otec a ona mu nedokázala pomôcť. Preto sa rozhodla byť lekárkou a dodnes veľmi osobne prežíva, ak jej umrie pacient. Jej konkurenciou na oddelení je Braňo Srnčík, jej stará láska z fakulty. Dnes majú pomerne dobrý vzťah, ale stále sa doťahujú a profesionálny boj medzi nimi je vyrovnaný.

MUDr. Braňo Srnčík – David Uzsák

Braňo je „protekčný chalan“, ktorý berie všetko na ľahkú váhu. Medicínu vyštudoval, lebo mu to jeho otec vybavil. Talent síce má, narodil sa do dobrej lekárskej rodiny, ale všetko mal vždy k dispozícii na zlatom podnose a preto si nikdy nič nevážil.

MUDr. Denisa Antalová – Eva Mores

Denisa je mladá anesteziologička, chladná kráľovná nemocnice. Je dravá a divoká, a tak, ako je chladná vo vzťahoch, tak jej naopak veľmi záleží na pacientoch - v tomto v nej bojujú jej dva zásadné protipóly. Na jednej strane chladnokrvná a pragmatická, na tej druhej emotívna s túžiaca po láske. Otec alkoholik Denisu celý život ničil a spochybňoval, čo je príčinou jej chorých a nekompletných vzťahov s mužmi. Má pocit, že nikdy v živote nebude pre nikoho dosť dobrá. Nemôže mať zdravý vzťah, pokiaľ sa sama zo svojej nenávisti voči sebe nevylieči. Jediný človek, ktorému sa Denisa po čase otvorí, je Roman. To však so sebou nesie komplikácie.

MUDr. Zuzana Maxová – Zuzana Kanócz

Zuzana je ľahostajná a necitlivá, ale v tej svojej necitlivosti je vlastne neskutočne roztomilá. Pricestovala z Bostonu, kde pracovala na prestížnej klinike, pretože jej zavolal brat, aby sa prišla starať o rodičov. Do nemocnice nastúpi na miesto Rebeky, ktorá je po nehode PN.
Zuzana je nadopovaná adrenalínom, nemá vzťah k nikomu a ničomu, spí s hocikým, sex je jej ventilom po náročných operáciách a využíva ho na uvoľnenie stresu. A nového sexuálneho partnera hľadá aj v radoch doktorov našej nemocnice.

MUDr. Tony Anton Mokrý – Tony Porucha

Veselý chlapec Tony je vždy dobre naladený, za čo ho všetci považujú za infantilného fagana, ale v podstate ho majú radi. Jeho prejav, pohyby aj výzor sú neštandardné, viac by sa hodil na pódium alebo javisko, navyše je vášnivým tanečníkom. Veľké dieťa Tony má ale oveľa hlbšiu dušu, ako by sa zdalo na prvý pohľad. Je schopný hlbokej lásky aj obety. Nik netuší, že okrem svojej práce vedie tanečný krúžok v detskom domove, chodieva čítať starčekom a po nociach pomáha bezdomovcom a narkomanom. Tony vyštudoval medicínu preto, lebo sa chcel zavďačiť svojim adoptívnym rodičom. Je verejným tajomstvom, že je zamilovaný do Rebeky.