Vydavateľ bulvárneho denníka Daily Mail odíde z burzy

Vydavateľ britského bulvárneho denníka Daily Mail, konglomerát Daily Mail a General Trust (DMGT), odíde z burzy. Podmienky transakcie odsúhlasil hlavný akcionár, ktorým je rodina Rothermereových, informoval dnes DMGT. Ponuka na vykúpenie akcionárov pozostáva z hotovosti, dividend a akcií v hodnote 11,63 libry za jednu akciu.

Rothermereovci oznámili zámer vykúpiť ostatných akcionárov v júli, pričom tento krok bol podmienený predajom poisťovacej spoločnosti Risk Management Solutions a vstupom na burzu internetového predajcu automobilov Cazoo, ktorého DMGT čiastočne vlastní. Obe podmienky boli splnené.

Akcionári DGMT by mali podľa ponuky dostať za každú akciu 2,55 libry v hotovosti, dividendu 5,86 libry a 0,5749 akcie firmy Cazoo. Hodnota ponuky je o niečo vyššia, než bolo uvedené v júli, a zahŕňa prémiu 21,5 percenta oproti záverečnej cene akcií v deň pred oznámením plánu.

Denník Daily Mail založili v roku 1896 predkovia terajšieho predsedu správnej rady podniku Jonathana Harmswortha, štvrtého vikomta Rothermera. Vydavateľ Alfred Harmsworth sa vtedy zameral na inú cieľovú skupinu, prispôsobil cenu, zjednodušil text, pridal výrazné titulky, podrobnosti zo súkromia celebrít a senzácie, ktoré pritiahli čitateľov.