Mal som v srdci zlo a túžil som po sláve, vyhlásil vrah Johna Lennona

Mark David Chapman, vrah britského hudobníka Johna Lennona, tento rok v auguste dvanástykrát žiadal o podmienečné prepustenie z newyorského väzenia Green Haven. Komisii, ktorá o jeho prepustení mohla rozhodnúť, povedal, že v jeho srdci bolo zlo a že túžil po sláve. Teraz viem, že zabiť bývalého člena Beatles bolo zlé, povedal Chapman. Komisia jeho podmienečné prepustenie neschválila, napísala dnes agentúra AP.

 

"Nebudem nikoho viniť za to, že ma k tomu vtedy priviedol. Vedel som, čo robím, vedel som, že je to zlé. Chcel som ale slávu toľko, že som bol ochotný jej dať všetko. Aj vziať ľudský život," povedal komisii Chapman.

Chapman Lennona smrteľne postrelil 8. decembra 1980 v newyorskej časti Upper West Side, kde hudobník býval so svojou ženou, japonskou umelkyňou Yoko Ono. Predtým toho dňa Lennon Chapmanovi podpísal kópiu svojho nového albumu Double Fantasy.

V nápravnom zariadení Green Haven si Chapman odpykáva trest doživotného odňatia slobody s možnosťou podmienečného prepustenia po 20 rokoch, o ktoré môže nabudúce požiadať vo februári 2024.