V stredu sa v debate na Prime stretne šesť prezidentských kandidátov

V televíznej debate prezidentských kandidátov na TV Prima a CNN Prima News sa túto stredu stretne šesť kandidátov s nižšími preferenciami podľa aktuálnych prieskumov. Hosťami od 20:15 hodín budú Jaroslav Bašta, Karol Diviš, Pavol Fischer, Marek Hilšer, Jozef Stredul a Tomáš Zima. Oznámila to dnes skupina Prima.

Debatu budú moderovať Terézia Tománková a Petr Suchoň. Diváci budú môcť v stredu večer hlasovať o tom, kto ich v prvej veľkej televíznej debate najviac presvedčil, pomocou QR kódov na obrazovkách a SMS správ.

O týždeň neskôr, v stredu 11. januára, odvysielajú CNN Prima News a Prima druhú debatu s favoritmi prezidentských volieb podľa aktuálnych relevantných predvolebných prieskumov.

"Hostiaci na túto stredu už potvrdili účasť. Hostí na budúci týždeň 11. januára ešte oznámime," povedal ČTK Matěj Štýs z tlačového oddelenia Primy.

Nasledovať bude 14. januára špeciálne volebné štúdio podľa vzoru americkej CNN, ktoré bude mať k dispozícii predikcie volebných výsledkov od agentúr STEM a STEM/MARK.

Konkurenčná Nova naplánovala dve prezidentské debaty na štvrtok 12. januára v podvečer a večer. Česká televízia pozvala všetkých deväť uchádzačov o Hrad na nedeľu 8. januára. V utorok 3. januára má diskutovať päť zotrvalo najsilnejších kandidátov na Blesk.cz. Pozvanie dostali Andrej Babiš, Danuša Nerudová, Peter Pavol, Pavel Fischer a Josef Stredula.

Prvé kolo prezidentských volieb sa bude konať v piatok av sobotu 13. a 14. januára.