Mediálny magnát Murdoch zrušil svoje zasnúbenie, údajne kvôli viere

Americký mediálny magnát Rupert Murdoch a jeho partnerka Ann Lesleyová Smithová zrušili svoje zasnúbenie. Pár, ktorý plánoval svadbu tento rok v lete, pritom zásnuby ohlásil až v polovici marca. Podľa zdroja blízkeho Murdochovi, ktorý cituje spoločenský server Vanity Fair, je dôvodom magnátov rastúci nesúhlas so zapálenými náboženskými postojmi partnerky. Murdochov hovorca záležitosť odmietol komentovať.

Lesleyová Smithová, ktorá má 66 rokov, sa s Murdochom zoznámila vlani v septembri. Prvýkrát sa spolu objavili na verejnosti v januári, zasnúbili sa v marci. Žena, ktorá pracovala ako modelka aj ako novinárka, bola dvakrát vydatá. Jej prvý manžel sa stal alkoholikom, Lesleyová Smithová sa po rozvode s ním dala na vieru, bola tiež pouličnou kazateľkou a nakoniec pracovala ako policajná kaplanka. Jej druhé manželstvo trvalo len tri roky, skončilo úmrtím výrazne staršieho manžela a nasledoval spor o majetok s nevlastnou dcérou.

92-ročný Murdoch bol štyrikrát ženatý, naposledy sa rozviedol vlani v auguste po šesťročnom spolužití s americkou modelkou Jerry Hallovou. Murdoch má z predchádzajúcich vzťahov celkom šesť detí, jeho dospelým potomkom z druhého manželstva sa údajne zrušením svadby uľavilo, píše Vanity Fair.

Murdoch vlastní mediálne impérium, ktoré zahŕňa americkú stanicu Fox News alebo ekonomický denník The Wall Street Journal. Podľa časopisu Forbes má hodnotu 17 miliárd dolárov. Čím viac partneriek, tým viac dedičov a tým väčšie ťažkosti pri delení majetku, zhŕňa Vanity Fair.