Spoločnosť BuzzFeed prepustí 15 percent ľudí a ukončí web BuzzFeed News

Digitálna mediálna spoločnosť BuzzFeed kvôli znižovaniu nákladov prepustí okolo 15 percent zamestnancov a ukončí web BuzzFeed News. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na memorandum, ktoré dnes zamestnancom poslal šéf firmy Jonah Peretti. Pre BuzzFeed teraz pracuje okolo 8000 ľudí.

"Dnes znižujeme počet našich zamestnancov približne o 15 percent (...) a začíname proces uzavretia BuzzFeed News," napísal Peretti v správe. Uviedol v nej ďalej, že do spravodajskej divízie "nadmerne investoval" a neuvedomil si včas, že nemá k dispozícii financie na udržanie prevádzky.

Spoločnosť bude ďalej prevádzkovať zábavný web BuzzFeed a zostane jej jedna spravodajská značka, web HuffPost. Ako BuzzFeed, tak HuffPost pre zamestnancov BuzzFeed News otvoria množstvo pozícií. Firma sa ďalej chystá prepúšťať v obchodných, obsahových, technických a administratívnych tímoch a na niektorých medzinárodných trhoch.

BuzzFeed vznikol v roku 2006 a postupom času sa etabloval medzi spravodajskými servermi. V roku 2021 dostal Pulitzerovu cenu za medzinárodné spravodajstvo.

Akcie BuzzFeed na newyorskej burze po oznámení odpisovali takmer 23 percent.