Prichádza Dunaj, k vašim službám III, pribudnú nové postavy a dej sa nečakane zmení (VIDEO)

Prichádza Dunaj, k vašim službám III, pribudnú nové postavy a dej sa nečakane zmení (VIDEO) Foto: Markíza

Dobový romantický seriál Dunaj, k vašim službám sa vracia na obrazovky televízie Markíza s novými epizódami.

Premiérová 3. séria odštartuje už 22. augusta 2023, televíuzia ho bude vysielať každý utorok a štvrtok o 20:30 hod., alebo v 24-hodinovom predstihu na Voyo.
„Pripravili sme si hneď niekoľko noviniek. Do deja vstúpia nové postavy, ktoré významne zamiešajú kartami, tešiť sa môžu na nové zaujímavé priestory, vizuálne atraktívne exteriéry a v neposlednom rade prekvapivé zápletky a zvraty. Hviezdnu hereckú zostavu doplnia napríklad obľúbená Janka Kovalčíková alebo charizmatický český herec Jan Révai,“ prezradila Silvia Majeská, programová riaditeľka skupiny Markíza.

Odporúčame aj: Kto je kto v seriáli Dunaj, k vašim službám (FOTO)

Herečka Jana Kovalčíková v nových častiach seriálu stvárni postavu Leny, mladšej Helginej (Jana Majeská) sestry. Je odvážna, priama, ale rezignovaná a so zvláštnym smútkom v očiach. Prichádza do Bratislavy s desivým tajomstvom, ktoré odzrkadľuje dobu, rodinu, z ktorej pochádza a ktoré bude ovplyvňovať celý jej ďalší život, aj konanie.

Do deja Dunaja vstúpi aj Martin v podaní českého herca Jana Révaia. Tichý, priamy a čestný muž, Jakubov otec, ktorý sa vracia z Ameriky. Bez peňazí a s veľkou jazvou na bruchu. Odhodlaný starať sa o svoje deti po smrti manželky, trpezlivý voči hnevu, ktorý neskrýva Jakub. Prečo sa celé mesiace neozýval? Čo sa stalo, že sa vrátil tak náhle?

Od vyhlásenia Slovenského štátu sa mnoho vecí zmenilo a ľudia si musia zvykať na nové pravidlá. Na pozadí týchto historických okolností sa odohrávajú osudy jednotlivých postáv - majiteľov a zamestnancov obchodného domu Dunaj.

Nacistické Nemecko obsadilo Paríž. Walter Klaus (Ján Koleník), ktorý sa má čoskoro stať otcom, očakáva, že ho do francúzskej metropoly preložia. Keď Dunaj vyplaví telo mŕtvej tehotnej ženy, Klára (Kristína Svarinská) s Alenou (Lesana Krausková) sa obávajú, že ide o nezvestnú Evu (Petra Dubayová). Peter Kučera (Marek Rozkoš), ktorý sa vrátil zo svadobnej cesty, neprestáva myslieť na Kláru, tá však ich vzťahu nastavuje jasné hranice. Alena sa snaží zachrániť Jakubových (Matúš Kvietik) súrodencov, kým on zažíva krušné chvíle vo väzení. Morálna zásadovosť dostáva Rudolfa (Emil Horváth) do zložitej situácie. Tentokrát je však v hre nielen jeho spoločenské postavenie, ale aj sloboda. Urban (Martin Mňahončák) urobí v snahe ochrániť svoju Annu (Petra Polnišová) prekvapivý krok...