Kto je kto v seriáli Dunaj III, pozrite si aj nové postavy (FOTO)

Kto je kto v seriáli Dunaj III, pozrite si aj nové postavy (FOTO)

Jeden z najobľúbenejších seriálov súčasnosti hlási svoj návrat na televízne obrazovky. Dunaj, k vašim službám si podmanil divákov po celom Slovensku a prichádza s treťou sériou, v ktorej sa objavia známi herci ale aj nové postavy. Pozrite sa podrobnejšie, kto je kto:

Irena Bočkay (Barbora Andrešicová)

Foto: Markíza
Silná žena v mužskom svete. Irena je bystrá, ostrovtipná a rozumie podnikaniu tak, ako máloktorý chlap. Napriek tomu však nevie otca presvedčiť, aby jej po Leopoldovom úraze dovolil prevziať väčšiu časť vedenia. Necháva ju venovať sa marketingu a PR, v čom je Irena skvelá, ale chce viac. Jej matka jej v tom tiež nie je nápomocná, lebo sa nevie preniesť cez to, že Irena sa nespráva ani trochu ako správna dáma.

Rudolf Kučera (Emil Horváth)

Foto: Markíza
Otec rodu Kučerovcov, hlava rodiny a majiteľ obchodného domu Dunaj. Je priamočiary, zásadový a lojálny. Jeho silný morálny kompas mu však spôsobuje komplikácie a aj jeho vlastná žena na neho nalieha, aby sa občas riadil spoločenskými konvenciami a nielen rozumom. Rudolfova čestnosť a zásadovosť ho stavia do úlohy ochrancu pre všetkých, ktorí budú hľadať bezpečie v temných časoch.

Odporúčame aj: Prichádza Dunaj, k vašim službám III, pribudnú nové postavy a dej sa nečakane zmení (VIDEO)

Edita Kučerová (Zdena Studenková)
Foto: Markíza
Dáma z dobrej rodiny, ktorá si stráži emócie a pestuje si renomé ľadovej kráľovnej. V mladom veku si cez dohodnutý sobáš zobrala Rudolfa. Edita priniesla do manželstva s Rudolfom peniaze, finančný základ, z ktorého Rudolf svojou šikovnosťou vytvoril veľký majetok.

Na deti má veľmi vysoké nároky, ostatne ako aj na ostatných ľudí okolo seba. Na dcére Irene si nevedomky ventiluje všetky svoje krivdy a nevie sa preniesť cez to, že Irene by sa mohlo podariť žiť život slobodnejšie, než jej.

Karol Tomka (Igor Kasala)
Foto: Markíza

Vedúci reštaurácie v obchodnom dome. Vo svojej práci je jeden z najlepších. Vo veciach má poriadok a vie si zorganizovať ľudí tak, aby všetko šliapalo ako hodinky a zároveň aby ho mali radi. Má dobré srdce a sklony pomáhať tým, ktorí to potrebujú. Preto aj občas prižmúri oko nad tým, keď si zamestnanci berú jedlo z reštaurácie domov svojim rodinám. Kedysi mal rodinu, ale žena aj s dieťaťom mu zomreli pri pôrode. Odvtedy je v súkromí skôr samotár.

Alena Valentová (Lesana Krausková)
Foto: Markíza
Jednoduché dievča z malého mesta sa vo veľkom meste spolieha na priebojnejšiu Evu, s ktorou zdieľa izbu v penzióne. S jej a Klárinou pomocou nachádza odvahu ukázať, aký talent sa v nej skrýva. Oporou jej je aj kamarát Jakub, ktorý verí v jej nadanie najviac zo všetkých.

Vilma Rusnáková (Monika Hilmerová)
Foto: Markíza
Vilma je prísna, ale spravodlivá šéfka so srdcom zo zlata. Tvári sa, že je stará dievka, ktorá sa venuje len práci, ale ťaží ju nejedno tajomstvo z minulosti. Niektoré z týchto tajomstiev začínajú vychádzať najavo popri udalostiach v obchodnom dome. Veľmi tomu napomáha jedna z nových predavačiek, Kristína, ktorá o nej na počkanie šíri klebety. Aj napriek tomu má pre ňu Vilma zvláštnu slabosť.

Eva Dušeková (Petra Dubayová)
Foto: Markíza
Eva je sebavedomá a ambiciózna. Uvedomuje si svoju krásu a talent a vie, ako ich využívať vo svoj prospech. Ku kráse a talentu dostala do vienka aj značný temperament, ktorý pomotá hlavu nejednému mužovi.

Klára Zacharová (Kristína Svarinská)

Foto: Markíza
Klára to odmalička nemala ľahké, keďže sa ako dieťa ocitla v sirotinci. Podrezaný jazyk a zdravé sebavedomie ju však neopustili ani v skľúčujúcom prostredí sirotinca. Práve naopak, pomohlo jej to vytvoriť si odolnosť voči najnáročnejším situáciám a stala sa miestnou rebelkou.

Anton Holubec (Filip Tůma)

Foto: Markíza
Mladší brat Edity Kučerovej, aj keď každý má iného otca. Edita ho zobrala do svojej rodiny a Anton jej ostal zaviazaný.

Peter Kučera (Marek Rozkoš)

Foto: Markíza
Najmladšie dieťa Kučerovcov, od ktorého sa veľa neočakáva. Preto si mohol dovoliť odísť do zahraničia, kde študoval a užíval si voľný život. Je charizmatický, zábavný a ženy naňho letia. Neplánuje sa usadiť na Slovensku, ale rodinná situácia, ako aj dianie vo svete ho privedú domov. Keď vidí, ako rodičia zostarli a ako je na tom Leopold, rozhodne sa pomôcť, ako vie, aj keď nemá ani tušenia o tom, ako sa vedie podnik. Práve pri vypomáhaní v obchodnom dome sa mu skríži cesta s Klárou, ktorej nevšednosť mu od prvého okamihu učaruje.

Viliam Urban (Martin Mňahončák)

Foto: Markíza
Ako muž židovky v tejto ťažkej dobe je Urban v neustálom strachu. Kedysi veselý človek s láskou pre hudbu a spoločenské podujatia, je teraz len tieňom svojho niekdajšieho ja. Väčšinu času dáva podprahovo pozor na ženu a svojim spôsobom ju chráni, čo ale občas spôsobuje tlaky v ich vzťahu, keďže ju miestami až príliš kontroluje.

Jakub Lukáč (Matúš Kvietik)

Foto: Markíza
Chlapec z chudobnej a početnej rodiny. Ako najstarší syn rodiny, kde otec odišiel do zahraničia, to nemá ľahké. Musí živiť súrodencov a starať sa o vážne chorú mamu. Nikdy ho však neopúšťa zmysel pre humor a vľúdnosť. Je odhodlaný sa vynájsť v každej situácii, čo mu príde vhod v neprajnej dobe. V jeho nekonečnej dobrosrdečnosti a potrebe pomôcť milovaným ľuďom v jeho živote, sa však skrýva nebezpečenstvo pre neho samého. Je totiž schopný prejsť za hranice únosného, len aby vyriešil ich problémy.

Walter Klaus (Ján Koleník)

Foto: Markíza

Nemecký vojenský pridelenec pod ministerstvom vojny, ktorý má za úlohu na Slovensku zastupovať záujmy Nemecka. Sebavedomý, pedantný ale aj dokonalý džentlmen. Pod pozlátkom však skrýva temnú stránku, ktorá z neho spravila zástancu hodnôt, ktoré čoskoro otrasú svetom.

S manželkou Helgou má na prvý pohľad ukážkový vzťah, ale sú skôr pragmatickí a robia to, čo majú naučené a čo sa očakáva. Jedna vec sa im však nedarí - nech sa snažia, koľko chcú, nevedia splodiť potomka, čo je zdrojom rastúcej frustrácie a napätia v ich vzťahu.

Vďaka svokrovi mohol mať Walter veľkú kariéru v Nemecku, ale vybral si Slovensko. Na rozdiel od Helgy sa mu tu páči, lebo tu pre seba vidí potenciál. Tu je sám za seba a nemusí byť nikomu za nič vďačný.