Kto je kto v seriáli Zrada (FOTO)

Kto je kto v seriáli Zrada (FOTO) Foto: Markíza

Doktorka Eva Poláková žije šťastný život so svojim manželom Jakubom a dospievajúcim synom Tomim. Nevinná stopa ju naštartuje k pátraniu a Eva začína odhaľovať temné tajomstvo svojho manžela. Postupne sa dozvedá pravdu, ktorá obracia jej život hore nohami.

Na Markízu a Voyo prichádza nový seriál Zrada, ktorý je slovenskou adaptáciou manželskej psychologickej drámy Doktorka Fosterová (Doctor Foster), ktorú v roku 2015 napísal a vytvoril cenami ovenčený scenárista Mike Bartlett a pre BBC vo Veľkej Británii ju produkovala spoločnosť Drama Republic. Po divácky vynikajúco prijatej prvej päťdielnej sérii nasledovalo v roku 2017 ďalších päť epizód.

Doktorka Eva Poláková (Klára Issová) má v menšom meste dobrú prácu, kolegovia aj pacienti si ju vážia. S milujúcim manželom Jakubom (Milan Ondrík) a synom Tomim (Matteo Surovic) žijú ako šťastná, aj keď pracovne zaneprázdnená rodina. Idylický obraz ale začínajú narúšať najskôr nenápadné náznaky, že všetko nie je také, ako sa na prvý pohľad zdá. Eva sa zrazu cíti neisto, či je jej manželstvo také pevné, či sa na svojho muža môže stopercentne spoľahnúť, alebo pred ňou niečo tají. Nevinná stopa ju naštartuje k pátraniu a Eva začína odhaľovať temné tajomstvo svojho manžela. Postupne sa dozvedá pravdu, a tak odhaľovanie zrady jej najbližších vyústi do dramatických situácií a nepredvídateľného záveru.

Kto je kto v seriáli (herci a obsadenie):

Klára Issová (Eva)

Foto: Markíza

Doktorka Eva Poláková je manželka Jakuba, matka Tomiho.
Česká herečka Klára Issová sa narodila 26. apríla 1979 v Prahe. Jej otec Michel pochádza pochádza zo Sýrie. Najskôr navštevovala dramatický krúžok, neskôr vyštudovala Konzervatórium v Prahe – odbor hudobno – dramatický absolvovala v roku 1999. V 16 rokoch získala úlohu v čiernej komédii Indiánske leto. Za rolu dospievajúcej Kláry bola nominovaná na Českého leva za najlepší herecký ženský výkon v hlavnej úlohe. V roku 1997 získala Českého leva za najlepší herecký ženský výkon vo vedľajšej úlohe za postavu Veroniky vo filme Nejasná správa o konci sveta. Ďalšiu nomináciu na Českého leva za najlepšia herečku vo vedľajšej úlohe získala za film Anjel Exit, ktorý bol nominovaný aj na Krištáľový glóbus. Klára si zahrala v mnohých filmoch ako Johanka z Arku, Denník Anny Frankovej, Anjel Pána, Grandhotel, Medvídek, Letopisy Narnie: Princ Kaspian, Všetko alebo nič, Zúfalé ženy robia zúfalé veci alebo Známi neznámi.

Odporúčame aj: Na Markízu prichádza Zrada, prinášame podrobnosti hitu s Doktorkou Fosterovou (VIDEO, FOTO)

Milan Ondrík (Jakub)

Foto: Markíza

Podnikateľ Jakub Polák je manžel Evy, otec Tomiho, má milenecký pomer s Katkou.
Herec Milan Ondrík sa narodil v Dolnom Kubíne. Po ukončení štúdia na VŠMU bol dlhoročným členom umeleckého súboru DAB v Nitre, neskôr v ňom i hosťoval. Vďaka svojmu hereckému výkonu zapôsobil a zaujal aj slovinského režiséra Diega de Brea, keď hľadal predstaviteľa Coriolana pre rovnomennú hru Williama Shakespeara v Slovenskom národnom divadle. Od roku 2011 je členom umeleckého súboru Činohry SND. Počas svojej hereckej kariéry si zahral všetko od ruskej klasiky cez slovenské diela po súčasnú svetovú drámu. Popularitu však získal i vďaka účinkovaniu vo filmoch a v seriáloch. Účinkuje i v zoskupení pouličného divadla Teatro Tatro.

Richard Autner
Foto: Markíza

Richard Autner sa narodil v Bratislave. Študoval herectvo na Konzervatóriu v Bratislave a na VŠMU. Absolvoval postavou Andreja v inscenácii Zo života ľudstva v roku 2017. Už počas štúdia na Vysokej škole múzických umení hosťoval v SND (Čajka, Bál, Zmierenie alebo Dobrodružstvo pri obžinkoch). Divákom sa predstavil tiež napríklad v divadlách Astorka Korzo´90 a Aréna. Pred kamerou sa Richard Autner objavil najskôr v študentských krátkych filmoch, následne i v televíznych seriáloch. V roku 2021 vydal svoj debutový album Odpovede, kde sa prezentuje aj ako skladateľ, textár a spevák.

Lívia Bielovič (Inge)
Foto: Markíza

Inge Hrašnová je manželka Maja a kamarátka Evy a Jakuba.
Herečka Lívia Bielovič sa narodila v Prešove do rodiny právnikov. Jej sestra išla v rodinných šľapajách, ale Lívia sa rozhodla byť herečkou. V štyroch rokoch začala chodiť na gymnastiku,  v šiestich prestúpila na balet. Premiérové predstavenie pred publikom si odbila v prešovskom Divadle Jonáša Záborského. V štrnástich sa odsťahovala do Bratislavy, aby študovala herectvo, ktoré zavŕšila absolvovaním VŠMU v odbore dráma-činoherné herectvo. Už počas štúdia hrala v Radošinskom naivnom divadle a v roku 2006 začala účinkovať v Slovenskom národnom divadle, kde strávila 10 rokov. Potom sa rozhodla zostať  na voľnej nohe. Hrala v mnohých českých, slovenských i zahraničných filmoch a seriáloch ako napr. Metanol, Les mŕtvych, Četníci z Luhačovíc, Ten, kto ťa miloval,12 opíc, Druhá šanca, Rapl, Živé terče alebo Perinbaba a Dva svety. Hovorí plynule po česky, anglicky, francúzsky, španielsky, taliansky a rusky.

Juraj Rašla (Michal Lukáč)
Foto: Markíza

Juraj Rašla stvárňuje v Zrade developera. Je manželom Petry.
Juraj Rašla sa narodil v roku 1969 v Bratislave. V rokoch 1988 až 1990 študoval na VŠMU. Po tom, čo dosiahol bakalársky titul sa rozhodol odcestovať do austrálskeho Sydney, kde dva roky študoval diplomaciu a manažment. V roku 1993 sa vrátil späť na Slovensko, aby dokončil štúdium herectva na VŠMU. Počas štúdia, no aj po jeho dokončení bol i členom činohry Slovenského národného divadla. Koncom deväťdesiatych rokov si zahral v bratislavskom Divadle Astorka Korzo '90 a v prešovskom Divadle Jonáša Záborského. Hral v niekoľkých talianskych a amerických filmoch. Venoval sa aj moderovaniu v niekoľkých slovenských rádiách, ale ako moderátor sa predstavil aj na televíznej obrazovke.

Kristína Sisková (Katarína)

Foto: Markíza

Čašníčka Katarína Lukáčová je milenka Jakuba.
Slovenská herečka Kristína Sisková sa narodila v roku 1998 v Poprade. Vyštudovala Konzervatórium v Nitre a Vysokú školu múzických umení v Bratislave. Mladá herečka sa objavila v seriáloch Oteckovia či Druhá šanca.

Zuzana Kubovčíková Šebová (Simona)

Foto: Markíza

Doktorka Simona Petrenková je kolegyňa Evy, kamarátka Jakuba.
Slovenská herečka Zuzana Kubovčíková Šebová sa narodila v roku 1982 a vyštudovala herectvo na Konzervatóriu v Bratislave. Dlhý čas pôsobila v Divadle Jána Palárika v Trnave, odkiaľ po jedenástich rokoch účinkovania odišla. Diváci ju mohli vidieť i v predstaveniach bratislavského divadla GUnaGU a televíznych seriáloch ako Ordinácia v ružovej záhrade či Horná Dolná.