Kto sú moderátori v relácii Veľkou lyžicou (FOTO)

Kto sú moderátori v relácii Veľkou lyžicou (FOTO) Foto: RTVS

RTVS prináša novú reláciu Veľkou lyžicou.

Veľkou lyžicou je gastronomická zábavno-vzdelávacia relácia, ktorá v každej epizóde predstaví jednu potravinovú ingredienciu, či jedlo, ktoré všetci dobre poznajú, ale z nového pohľadu s množstvom zaujímavostí a originálnych inšpirácií. V prvej sérii sa tak diváci dozvedia všetko o cibuli, cesnaku, fermentovanej zelenine, hubách, vajciach, rybách z jazier, a mnohých ďalších surovinách, ale navštívia aj tradičnú slovenskú zabíjačku.

Kulinársky program bude sprevádzať moderátorská dvojica Peter „Šarkan“ Novák a Octavia McKenzie.

Octavia McKenzie - učiteľka anglického jazyka a dizajnérka Octavia pochádza z Južnej Afriky.  Najväčšie životné rozhodnutie, ktoré spravila, bolo, keď opustila svoju domovinu - Južnú Afriku v 18 a išla objavovať svet.

 Peter „Šarkan“ Novák je slovenský moderátor, skladateľ, gitarista, manažér a líder skupiny Žena z lesoparku. Od roku 2019 je spevákom skupiny Hex. Od roku 1997 vystupoval so skupinou Žena z lesoparku. V roku 1998 vydali svoj debutový album It’s OK. V máji roku 2000 bola táto kapela predskupinou na pražskom koncerte Cranberries. V roku 2000 vydali album Na výlete, v roku 2002 album Platňa, ktorý im na koncerte v Bratislave pokrstil Jay Kay, spevák z kapely Jamiroquai. Po vydaní tohoto albumu mala skupina Žena z Lesoparku prestávku. Jej členovia začali koncertovať so speváčkou Zdenkou Prednou a ako Žena z lesoparku už koncertovali len príležitostne. V rokoch 2012 a 2015 vystúpili na letnom festivale Žákovic Open. Po ochorení a smrti Petra (Ďuďa) Dudáka, Šarkan koncertuje a nahráva s kapelou Hex.

Odporúčame aj: Začala nová gastronomická relácia Veľkou lyžicou, aká je? (VIDEO)

Peter Novák pôsobí ako moderátor vo Fun rádiu a v minulosti pôsobil aj v STV, kde moderoval reláciu Ruku na to. Príležitostne moderuje spoločensko-kultúrne akcie.

Šarkan ako milovník dobrého jedla sa zapojí aj do varenia.

„Jedlo milujem aj na tanieri, ale baví ma aj celá tá cesta k nemu od záhrady po jeho prípravu. Varím veľmi rád, ale ešte radšej ochutnávam a užívam si dobrodružstvo a atmosféru s ľuďmi, pre ktorých je jedlo vášeň a stred vesmíru. Verím, že si diváci oddýchnu pri pokojnom tempe nášho putovania Slovenskom za dobrým jedlom, surovinami, výnimočnými ľuďmi, ale že sa aj, rovnako ako my, mnoho nového dozvedia a naučia,“ hovorí Šarkan.

Medzi hostí zavítajú špičkoví kuchári ako Dano Hrivňák, Gabo Kocák, či Tomáš Lysý. Zo známych osobností sa predstaví napríklad Martin „Pyco“ Rausch, Martin Nikodým, Naty Žúreková a ďalší.