RTVS spúšťa nový podcast DIVY IVY s Ivetou Malachovskou, prvým hosťom je aj niekdajší populárny hlásateľ

RTVS spúšťa nový podcast DIVY IVY s Ivetou Malachovskou, prvým hosťom je aj niekdajší populárny hlásateľ Foto: RTVS

RTVS spúšťa v piatok 1. marca a svoj prvý výlučne online podcast s názvom DIVY IVY. Moderátorka Iveta Malachovská v ňom privíta každý týždeň dvojicu zaujímavých hostí zo Slovenska aj zo zahraničia, ktorí zanechávajú stopu v slovenskej spoločnosti. Dostupný bude ako videopodcast na webe www.rtvs.sk/divy-ivy a aj poslucháči ho nájdu aj na obľúbených podcastových aplikáciách Spotify, Apple Podcasts a PodBean.

„DIVY IVY vznikli z túžby  prezentovať verejnosti šikovných , múdrych a výnimočných ľudí, ktorí svojou prácou, talentom či postojom k životu zanechávajú v našej spoločnosti výraznú stopu. Veľmi si vážim ich úspechy, ale aj to, že sa v súčasnej spoločenskej situácii  stále dokážu niečomu diviť. A presne o tom, sa budeme rozprávať. Spolu s nimi spovedám aj cudzincov, ktorí žijú v našej krajine a verím, že bude zaujímavá  konfrontácia medzi nimi a ich divmi,“ vyjadrila sa moderátorka Iveta Malachovská.

Ide o prvú reláciu RTVS v tomto formáte vytvorenú špeciálne pre online priestor. „Podcasty sú pre mňa už známym online priestorom a verím, že vďaka sekcii online služieb RTVS  a programu DIVY IVY sa táto moderná platforma stane príťažlivou aj pre našich divákov a poslucháčov,“ hovorí Malachovská.

Medzi hosťami Ivety Malachovskej v novom podcaste DIVYIVY budú napríklad športový komentátor Marcel Merčiak, gastronóm a perkusionista z Francúzska Fred Miskiewicz, sochár Ján Ťapák, karikaturista a ilustrátor Jozef Gertli Danglár, športový manažér Ali Juck, basketbalista Rado Rančík, moderátor Thomas Puskailer, hokejista Marián Bezák, režisérka Mariana Čengel Solčanská, tanečník a choreograf z Nikaraguy Miguel Mendez, sklárkaz Chorvátska Gordana Glass, lekár a cestovateľ Miloš Bubán a mnohí ďalší.
Premiérovú epizódu nového online podcastu DIVY IVY nájdu diváci a poslucháči RTVS online na webe www.rtvs.sk/divy-ivy a aj poslucháči ho nájdu aj na obľúbených podcastových aplikáciách Spotify, Apple Podcasts a PodBean už v piatok 1. marca.