Štartuje nová televízna stanica C8

Společnost Chello Central Europe se rozhodla, že po nedávném ukončení vysílání programu Animax společnosti Sony naváže na vysílací čas Minimaxu zařazením pořadů z nabídky svých dalších televizních kanálů. Nová stanice s názvem C8 začne vysílat od 5. května 2014, každý den od 20:00.


Chello Central Europe vyplní vysílací čas mezi osmou večerní a půlnocí vybranými pořady z vysílání svých vlastních televizních stanic. Cílem je nabídnout divákům ochutnávku pořadů napříč všemi 8 tematickými programy skupiny Chello, pokrývajícími široké žánrové spektrum, od dětských, sportovních, filmových až po dokumentární a lifestyle kanály. „S novou C8 dostanou stanice CCE další možnost oslovit své diváky a ti se mohou těšit na atraktivní a pravidelně aktualizovaný program stanice C8", dodal za Chello Aleš Fabík.
Po technické stránce dodávání a příjmu signálu se nic nemění. C8 bude automaticky dostupná všem uživatelům, kteří mají ve své programové nabídce Minimax a měli Animax.
Týdně aktualizovaný program C8 nabídne pro mladší a náctiletou generaci pořady jako „Baskeťáci", seriál o osudech mladých basketbalistů, kteří hodlají vyhrát velký pouliční turnaj nebo „Huntik", akční dobrodružný seriál, v němž skupina hledačů cestuje po světě a hledá amulety ze starých dob, kterými se dají přivolat Titáni. Mezi dokumenty je připraven seriál „Budoucnost odhalena", který polemizuje nad budoucností a ukazuje, co všechno nás v 21. století ještě čeká. Dokumentární seriál nominovaný na ceny Gemini Award 2011, „Následky", kriticky zkoumá, co by se stalo s naší planetou, kdyby se jeden ze základních znaků našeho životního prostředí změnil. Diváci sledující pořady o vaření se mohou těšit na mezinárodně proslulého šéfkuchaře Davida Rocca v pořadech „Prázdniny v Amalfi" a „Stalo se na chalupě". Programová část C8 zaměřená na lifestyle nabídne pořady „Miluj svoji zahradu" a také „Candice nám poví všechno", pořad slavné americké bytové architektky a odbornice na otázku interiérového designu.
C8 bude vysílat 4 hodiny denně, od 20:00 do 24:00 a navazuje na Minimax, který vysílá ve svých tradičních časech mezi 6:00 a 20:00.