FilmBox Extra sa mení na FilmBox Premium

Spoločnosť SPI International, ktorá prevádzkuje rodinu kanálov FILMBOX, maní názov svojej stanice FILMBOX EXTRA na FILMBOX PREMIUM.

K zmene dôjde od 1. decembra 2014 a platí pre Česko aj Slovensko. Rebranding prichádza v čase očakávaného ďalšieho posilnenia prémiového obsahu, za ktorým je spolupráca s poprednými americkými televíznymi a filmovými distribútormi.

Dôvodom zmeny je aj snaha jasne odlíšiť prémiový kanál (doteraz nazývaný FilmBox Extra) od ostatných značiek rodiny kanálov FilmBox.

„V súčasnej dobe rokujeme o nových programových akvizíciách s veľkými americkými distribútormi a očakávame, že pred koncom tohto roka odvysielame viacero prvotriednych filmov," vysvetľuje Berk Uziyel, výkonný riaditeľ Filmbox International Ltd. „Chceme si byť istí, že naši diváci majú absolútne jasno v tom, ktorý z našich početných kanálov vysiela najnovšie filmové premiéry a seriálové novinky," dodáva Berk Uziyel.

Program FilmBox Premium bude dostupný vo väčšine satelitných, káblových a IPTV platforiem v Českej republike a na Slovensku. Kanál bude vysielať hollywoodske a medzinárodné blockbustre, úspešné TV seriály z USA, Veľkej Británie a Austrálie ako aj oceňované nezávislé filmy z Európy a Ázie.