Vyhlásenie hercov SND: Nemôžete všetko!

Vyhraj voľby a môžeš všetko – odkázal nám predseda parlamentu Pavol Paška. Príklady plytvania v zdravotníctve odkryli, že tento slogan narástol do neznesiteľne obludných rozmerov.

 

Bezohľadne berie tam, kde ľudia bojujú o to najvzácnejšie – život a zdravie. Tisícky zdravotníkov necháva dennodenne hasiť potopu, ktorú po sebe zanecháva. Tisíckam zdravotníkov i pacientov bezcitne ukazuje, ako im predražené prístroje uberajú z toaletného papiera, dôstojných pracovných podmienok či opráv rozpadávajúcich sa budov.

Pavlovia Paškovia ani ich blízki však dôsledky plytvania nikdy neokúsia! Pre seba vytvorili svet, v ktorom dostanú len to najkvalitnejšie.

Pred 25-timi rokmi sme oslavovali slobodu a dúfali, že povedie k spravodlivejšej a efektívnejšej správe vecí verejných. Namiesto toho nás ovládla skupina nedotknuteľných, ktorí plienia naše zdroje a bez hrozby trestu môžu naozaj všetko.

Pred 25-timi rokmi sme sa museli spojiť na to, aby sme povalili neslobodný režim. Ani dnes to nepôjde bez solidarity. Všetci sme totiž pacienti, zdravotníci, úradníci. Všetci cítime dôsledky bezohľadnosti a rozkrádania verejných zdrojov.

Je načase povedať : Stačilo!

Je načase povedať : Pavol Paška ani vám podobní! Nie, nemôžete všetko! A pripojiť sa ku zdravotníkom i silám, ktoré dnes bojujú za nápravu.