O voľné rozhlasové frekvencie má záujem šesť uchádzačov

O voľné rozhlasové frekvencie má záujem šesť uchádzačov Ilustr. foto. Rebeca

V jarnom výberovom konaní je zaradených šesť voľných rozhlasových frekvencií na terestriálne vysielanie. Prihlásilo sa o ne šesť uchádzačov; štyria aktuálni vysielatelia a dvaja žiadatelia o novú licenciu na vysielanie.

Rada bude rozhodovať o pridelení frekvencií v Košiciach, Prievidzi (Handlovej), Senci, Spišskej Novej Vsi, Trenčíne a vo Zvolene. Svoje pokrytie by mohli rozšíriť vysielatelia C.S.M. group s. r. o. (Rocková republika), Rádio Bojnice s.r.o. (Rádio Beta), Rádio WOW s.r.o. (RADIO WOW) a RADIO ONE ROCK s.r.o. (Radio One Rock). Novým rozhlasovým vysielateľom sa môže stať jeden zo záujemcov o seneckú frekvenciu - spoločnosť AT MEDIA Slovakia, s.r.o. sa o ňu uchádza s projektom hudobného rádia DANCE FM, spoločnosť Rádio MODUS s.r.o. predstaví projekt plnoformátového Radia Modus.

Verejné vypočutie žiadateľov, ktoré predchádza rozhodnutiu o pridelení frekvencií, sa bude konať v pondelok, 25. mája 2015.

Zoznam všetkých frekvencií a žiadateľov jarného výberového konania:

Pri rozhodovaní o udelení či zmene licencie Rada posudzuje predpoklady zachovania plurality informácií a mediálnych obsahov, priehľadnosť vlastníckych vzťahov žiadateľa a priehľadnosť a dôveryhodnosť finančných zdrojov určených na financovanie vysielania. Rada si tiež všíma vyváženosť programovej skladby vzhľadom na existujúcu ponuku programových služieb v lokalite, ktorú bude nové vysielanie pokrývať ako aj prínos žiadateľa vo vzťahu k vysielaniu a výrobe programov vo verejnom záujme. Prihliada aj na skutočnosť, aby žiadateľ nezískal dominantné postavenie na relevantnom trhu a tiež na zabezpečenie primeranej majetkovej účasti slovenských osôb, ak je žiadateľom o licenciu právnická osoba so zahraničnou majetkovou účasťou, píše Kancelária rady v tlačovej správe.