Disney posunul premiéru Hviezdnych vojen až na december 2017

Spoločnosť Walt Disney Co. posunula premiéru budúci epizódy Star Wars, fanúšikovia si na ôsmy diel filmovej série Hviezdne vojny budú musieť počkať takmer dva roky.

 

 

"Epizóda VIII" režírovaný Riana Johnsonom sa do kín dostane až 15. decembra 2017 namiesto pôvodne stanoveného dátumu 26. mája 2017.

Hollywoodske trháky v poslednej rokoch prilákali najviac divákov najmä, keď mali premiéru v letných mesiacoch. Spoločnosť Disney chce ale najskôr v prípade nových Hviezdnych vojen nadviazať na obrovský úspech predchádzajúceho siedmeho dielu, ktorý mal premiéru vlani v decembri, poznamenala agentúra Reuters.

Snímka Star Wars: Sila sa prebúdza sa stal najvýnosnejším snímkou ​​v Severnej Amerike s tržbami 861 miliónov dolárov (21,3 miliárd Sk) a celosvetovo tretím kasových najúspešnejším filmom všetkých čias s doterajšími tržbami 1,88 miliárd dolárov (46,6 miliárd Sk).

"Epizóda VIII" by sa mala začať nakrúcať vo februári v Londýne a očakáva sa, že prinesie pokračovanie príbehu nových postáv - Rey (v podaní Daisy Ridleyovci), Finna (Johna Boyegy) a zloducha Kyla Rena (Adam Driver). V snímke by sa opäť mali objaviť aj Carrie Fisherová ako generálka, predtým princezná Leia a Mark Hamill, ktorý stvárňuje Luka Skywalkera.