Režisér Mendes povedal, že už ďalšie bondovky nenatočí

Režisér Mendes povedal, že už ďalšie bondovky nenatočí Foto: 007.com

Britský filmár Sam Mendes, ktorý režíroval posledné dve bondovky Spectre a Skyfall, už ďalšie filmy s agentom 007 nenatočí.

"Bolo to neuveriteľné dobrodružstvo, užíval som si každú sekundu. Ale myslím, že nastal čas pre niekoho iného," povedal Mendes britskému denníku The Guardian. Dúfa vraj, že režisér novej bondovky príde podobne ako on "z nečakaného smeru".

Mendes tiež komentoval špekulácie ohľadom predstaviteľa titulnej úlohy v pokračovaní Bondových príbehov. Nie je totiž jasné, či to bude aj piatykrát Daniel Craig. V tejto súvislosti sa spomínajú mená Tom Hiddleston, Idris Elby a Jamie Bella. Hiddleston a Elba sú podľa The Guardian medzi filmovými fanúšikmi obľúbení a preferujú ich tiež bookmakeri.

Mendes zdôraznil, že akýkoľvek lobizmus je zbytočný. "Nie je v tom demokracia. (Dlhoročná producentka série) Barbara Broccoliová rozhodne, kto bude budúcim Bondom, a bodka." Práve Broccoliová vybrala aj napriek "nulovej podpore" ako šiesteho Bonda Craiga, málo známeho herca. Ale fungovalo to, dodal oscarový režisér.