Bond pije kvôli sponzorom stále viac

Bond pije kvôli sponzorom stále viac

James Bond v podaní herca Daniela Craiga pije v každom filme najviac alkoholu zo všetkých doterajších hlavných hrdinov bondoviek. Uviedla to štúdia, ktorú podľa agentúry AFP vypracoval britský odborný časopis The Grocery.

 

 

V jednotlivých bondovkách sa zamerala sa na počet vypitých pohárikov predstavujúcich vždy približne desať gramov čistého alkoholu.

Slávneho britského špióna si zahralo päť ďalších hercov, ale žiadny z nich toľko nepil ako Brit Craig. Podľa magazínu Craig vypije v každom filme 20 pohárov alkoholu, teda takmer dvakrát viac ako jeho slávny predchodca Sean Connery v čase začiatku filmovej série v roku 1962.

Roger MooreAustrálsky herec George Lazenby vo svojom jedinom filmovom príbehu agenta 007 znížil konzumáciu na deväť pohárikov, jeho nástupca Brit Roger Moore ju opäť zvýšil na 11 za film. Najmenej pil James Bond v podaní britského herca Timothyho Daltona, dal si štyri či päť pohárov.

Alkohol začal podľa britského denníka tiecť prúdom v 90. rokoch s príchodom írskeho herca Pierce Brosnana, ktorý každý film vypil najmenej 12 pohárov. Craigov agent britskej kráľovnej s právom zabíjať to dotiahol na takmer dvojnásobok.

Magazín vysvetľuje zvýšené predstieranie konzumácie alkoholu v bondovkách silnejúcou váhou sponzorov. V novom filme Spectre, ktorého svetová premiéra bude začiatkom novembra, by tak mal Bond vypiť veľa vodky, pretože snímku sponzoruje jedna značka tejto liehoviny.

"Partnerstvo s 007 sa môže stať pre veľké značky výnosné," zdôraznil časopis. Konzumácia džinu sa v Británii prudko zvýšila po tom, čo Craig prešiel v roku 2006 vo svojej debutovej snímke Casino Royale od agentovej tradičnej vodky s martini k Vesper Martini obsahujúcej džin, vodku a vermút, dodal The Grocery.