Poľsko organizuje prvý turnaj v Pokémon GO

Poľsko zareagovalo na súčasnú popularitu hry Pokémon GO a usporiada túto nedeľu vo Varšave prvý turnaj tejto hry. Hlavnou cenou pre najúspešnejšieho lovca animovaných postavičiek je štipendium na súkromnej akadémii, ktorá súťaž spoluorganizuje, napísal server newsweek.com.

"Ide o prvú udalosť takého druhu v Poľsku a možno tiež na celom svete ... Je dôležité robiť také veci, pretože mobily a hry pomáhajú mladým ľuďom dostať sa ku vzdelaniu," povedal podľa serveru newsweek.com jeden z organizátorov Jaroslaw Nowak.

V nedeľu budú mať hráči v poľskej metropole možnosť otestovať svoje schopnosti a skúsenosti. Záujem už prejavilo niečo medzi 150 až 200 fanúšikov Pokémon GO. Súťaž potrvá osem hodín a zvíťazí ten, kto chytí do šiestich hodín večer najviac pokemonov. Víťaz získa ročné štipendium na akadémii a tablet. Druhý v poradí bude ocenený zľavou 50 percent na školnom v prvom semestri a dostane tiež tablet. Tretia cenou je zľava na školnom 25 percent.

V Poľsku je takmer 37.000 aktívnych miest s pokemonmi, čo je ďaleko viac než napríklad v Nemecku, Francúzsku, Španielsku alebo Británii.

Hra Pokémon GO sa odohráva vo virtuálnom svete, ale prostredníctvom mobilných telefónov navádza hráčov na reálna miesta, kde zbierajú kultové animované postavičky. Je založená na princípe takzvanej rozšírenej reality, v rámci ktorej je skutočný svet rozšírený o virtuálne prvky.