Košický zlatý poklad 2016: blíži sa uzávierka súťaže

Autori a interpreti, ktorí sa chcú do súťaže Košický zlatý poklad zapojiť, môžu posielať svoje vlastné, po slovensky spievané a doposiaľ nevydané skladby až do 31. júla 2016 na adresu Rozhlas a televízia Slovenska, Rastislavova 13, 043 07 Košice pod heslom KZP.

„Finálový koncert sa uskutoční 15. októbra v košickom Kulturparku a v priamom prenose ho odvysiela Rádio Slovensko. Je to jedinečná príležitosť pre všetkých autorov a interpretov, ktorí produkujú slovenskú populárnu hudbu na zviditeľnenie ich tvorby. Víťazné piesne Košického zlatého pokladu sa dostávajú do pravidelných rotácií v hudobných playlistoch rádií RTVS a táto súťaž je dôkazom, že RTVS na podpore rozvoja pôvodnej slovenskej hudby záleží. Teším sa na všetky súťažné príspevky a verím, že aj tento rok bude v súťaži veľmi silná konkurencia," prezradil riaditeľ súťaže a šéf košického štúdia RTVS Juraj Hidvéghy.

Výberová komisia na základe kritérií súťaže vyberie dve skupiny postupujúcich piesní. Do prvej skupiny vyberie šesť piesní, ktoré priamo postúpia do finále súťaže. Do druhej skupiny vyberie najviac dvadsať piesní, ktoré budú prostredníctvom SMS hlasovania poslucháčov Rádia Slovensko v semifinálovom kole súťažiť o postup do finále súťaže.

Aktuálny ročník súťaže RTVS zameranej na prezentáciu a propagáciu pôvodnej slovenskej populárnej hudby ponúka pre víťazov atraktívne finančné ceny - víťaz si odnesie až 1 000 eur a zároveň získa aj bonus v podobe bezplatného poskytnutia nahrávacieho štúdia v Slovenskom rozhlase na realizáciu profesionálnej nahrávky víťaznej piesne.

Košický zlatý poklad je súťaž zameraná na prezentáciu a propagáciu pôvodnej slovenskej populárnej hudby vznikla v roku 1980 na pôde Československého rozhlasu v Košiciach. Každoročne oslovuje priemerne 200 autorských tímov, ktoré sa prihlasujú so svojimi novými, po slovensky spievanými súťažnými piesňami.