Prasiatko Peppy bude mať možno nového majiteľa

O kanadskú mediálnu a distribučná spoločnosť Entertainment One, vlastníka práv na animovaný seriál s prasiatkom Peppy, sa po neúspechu britskej televíznej spoločnosti ITV zaujíma popredná americká skupina súkromného kapitálu KKR & Co. Informáciu priniesla agentúra Bloomberg, odvolávajúca sa na dobre informované zdroje. Podľa nich by to KKR umožnilo expandovať v oblasti médií a zábavy, čo je sektor, na ktorý sa firma začala zameriavať.

Entertainment One tento týždeň odmietla ponuku ITV na prevzatie za miliardu libier s tým, že ju podhodnocuje. Firma ale naznačila, že by bola otvorená vyšším ponukám. ITV je podľa britského nedeľníka Mail on Sunday pripravená svoju ponuku zvýšiť na 1,2 miliardy libier.

Entertainment One má okrem iného väčšinový podiel v produkčnej spoločnosti The Mark Gordon Company, ktorá stojí za filmmai ako je Zachráňte vojaka Ryana alebo Steve Jobs. Entertainment One uviedla, že len jej práva na filmové, televízne či hudobné tituly mali vlani podľa nezávislého odhadu hodnotu vyše miliardu dolárov. Súčasťou tohto portfólia je viac ako 40.000 televíznych a filmových titulov, ale aj 45.000 hudobných nahrávok.