Režisér Sorrentino natočí film o bývalom premiéru Berlusconim

Taliansky režisér Paolo Sorrentino, ktorý získal Oscara za snímku Veľká nádhera a ktorý sa často zameriava na osamelých starnúcich búrlivých mužov majúcich obrovskú moc, natočí film o bývalom talianskom premiérovi Silviovi Berlusconim. Ako napísal filmový magazín Variety, Sorrentino práve pracuje na scenári pre film nazvaný Loro, čo v taliančine znamená Oni. Ide ale zároveň o slovnú hračku, pretože tento výraz znie rovnako ako slovo L'oro, čo znamená zlato. Film by sa mohol začať nakrúcať už na jar budúceho roka.

Sorrentino minulý týždeň predstavil na festivale v Benátkach svoje najnovšie dielo, desaťdielny seriál pre televíziu HBO nazvaný Mladý pápež, kde hlavnú rolu hlavy katolíckej cirkvi stvárnil Jude Law. Tento seriál, rovnako ako posledný Sorrentinov film Mladosť, boli natočené v angličtine. Snímka o Berlusconim má byť v taliančine, uviedol britský denník The Guardian.

Režisér sa zaoberal životom jedného z vysoko postavených politikov už v minulosti - v roku 2008 nakrútil snímku Il Divo (Božský) o talianskom politikovi Giulia Andreottim, ktorý bol sedemkrát premiérom.