Kto koho hrá v seriáli Za sklom (FOTO)

Kto koho hrá v seriáli Za sklom (FOTO) Foto: JOJ

Televízia JOJ priniesla na obrazovku nový kriminálny seriál Za sklom. Dvaja elitní policajti Tibor Maxovský a Norbert Višváder bojujú za spravodlivosť, nakoniec stoja proti sebe.

 

Postavy a obsadenie:

Odporúčame aj: Nové postavy v Za sklom III: Kto je ako Fico, Kočner, Kaliňák či Vadala v seriáli Za sklom (FOTO)


Norbert Noro Višváder (Ján Koleník)

Foto: JOJNoro je cholerik, ktorý nemá problém porušovať predpisy, ak ide o odhalenie pravdy. Frustruje ho, že spravodlivosť a pravda nechodia ruka v ruke a právo je často v našom systéme reálne nevymožiteľné. Aj keď sa dopustí prešľapov, má ich eticky odôvodnené a navyše svojím šarmom vždy u Zory dosiahne, že jeho konanie pre neho napokon nemá závažné následky. To na ňom vytáča aj Maxa a Noro zasa na Maxovi neznáša jeho sexizmus. Noro bol ženatý, ale jeho manželka sa s ním rozviedla, lebo nemohol mať deti. Norova matka umrela, keď bol ešte malý a jeho otec si založil novú rodinu, v ktorej sa Noro nikdy necítil naozaj ako doma. Na rozdiel od Maxa má Noro ženy rád. Aj Zoru vníma s rešpektom, možno trochu až ako náhradnú matku. Vo svojom milovanom aute si púšťa hudbu z francúzskych filmov 70-tych rokov.

 Odporúčame aj: JOJ vysvetľuje, prečo v kriminálke Za sklom vymenila dvojníka Kaliňáka

Tibor Maxo Maxovský (Tomáš Maštalír)

Foto: JOJMaxo je typ „správneho" a poctivého policajta. Je rozvážny a veľmi pokojný. Jeho jedinou slabinou je, že má tak trochu chorobný odpor k ženám. Preto často naráža na fakt, že mu šéfuje práve Zora a aj keď racionálne dokáže oceniť jej kvality, občas si nemôže pomôcť a proti jej rozhodnutiam protestuje aj z princípu. Hraničí to skôr so sexizmom, za ktorým však nie je žiadna trauma z detstva alebo prejav skutočnej nenávisti k ženám. Tibor má jednoducho pocit, že ženy sa na isté profesie nehodia a je tragédia, že ich začali vykonávať. Inak má ženy rád, hlavne ak sú v posteli alebo v kuchyni. Nikdy sa neoženil, lebo na takéto veci nemal čas. Strieda ženy, ale nikdy sa z nich nestanú jeho partnerky. V jeho živote je však jedna, pre ktorú má najväčšiu slabosť: jeho stará a imobilná babička, s ktorou býva a stará sa o ňu. Pre ňu je schopný spraviť čokoľvek, vymieňa jej aj plienky.

 Odporúčame aj: Vypočujte si koncertnú verziu pesničky Za sklom (VIDEO)

Zora Ballová (Kamila Magálová)

Foto: JOJZora sa stala šéfkou tímu len pred pár rokmi, keď v rámci novovytvorenej protizločineckej jednotky vznikali politické tlaky a rôzne záujmové skupiny navzájom vyšachovali svojich kandidátov. Zora nebola ničí nominant, mala skvelé výsledky a žiadne korupčné kauzy alebo kompromitujúcu minulosť. Navyše má pár rokov do dôchodku a tak sa ju nikto z jej pozície ani nesnaží odstrániť. Zora má dve odrastené deti, ktoré už majú vlastné rodiny. Syn žije v zahraničí a dcéra je ostrou právničkou. Zora má slabosť pre Nora, lebo jej trochu pripomína vlastného syna, aj on sa na ňu mierne upína ako na druhú matku.

 

 

Dávid Antol (Juraj Loj)

Foto: JOJDávid je spomedzi trojice kriminalistov najmladší a tým pádom má aj najmenej skúseností. Deklaruje, že Maxo a Noro sú jeho vzormi, od ktorých by sa chcel popri spoločnej práci veľa naučiť. Na rozdiel od starších kolegov má však horúcu hlavu a často najprv koná, až potom rozmýšľa nad dôsledkami svojich činov. S manželkou Lenou má päťročného syna Janka a jeho ženu mu kolegovia závidia, pretože je krásna, múdra a nemá v kariére prílišné ambície. Dávid nie je až taký nevinný, ako na prvý pohľad pôsobí. Jeho tajomstvá postupne vyplávajú na povrch a jeho kolegovia odhaľujú Dávidovo napojenie na Bongyho. Spolupracoval s ním dobrovoľne, alebo k tomu pomohli aj dobre zacielené vyhrážky na rodinu?

 

Odporúčame aj: Ako sa pieseň od Korben Dallas stala titulnou skladbou seriálu Za sklom?

 

Lena Antolová (Rebeka Poláková)

Foto: JOJLena svojho muža Dávida miluje nadovšetko a rodina, ktorej základ tvorí on a ich päťročný syn Janko, je pre ňu všetko. Dávidovi kolegovia manželku svojmu najmladšiemu parťákovi závidia, pretože je presne taká, akú by chceli mať doma oni – krásna, inteligentná a hlavne bez prehnaných ambícii. V priebehu deja sa hlavným motívom jej konania stáva ochrana malého Janka.

 

 

 

Juraj Bongy Bongrád (Milan Ondrík)

Foto: JOJBongy je krutý človek so silnými sklonmi k sadizmu. Je to bývalý feťák, ktorý s drogami začínal ešte v puberte tesne po revolúcii. Potom začal dílovať pervitín a uvedomil si, že ak zostane čistý, jeho biznisu sa bude dariť lepšie. Jeho jedinou drogou tak zostáva pocit moci. Pohŕda ľuďmi, ktorí sú závislí a rád ich využíva. Vie, čo všetko sú pre fet závisláci spraviť. Bongy zdanlivo stojí na čele organizovanej skupiny, no nie je to celkom pravda. Má manželku a popri nej veľa mileniek. Narobil si kopec detí, lebo má pocit, že čím viac ich bude, tým krajší bude svet okolo neho. Bude to jedna veľká rodina. Jeho rodina.

 

 

 

 

Vladimír Slančík (Jiří Bartoška)

Foto: JOJNovší typ bielogolierového mafiána: podnikateľ prepojený na políciu, ktorý drží v rukách všetku moc. Na prvý pohľad by ste nikdy nepovedali, čo sa v ňom skrýva. Pôsobí ako ctihodný dôchodca, ktorý je bývalým nomenklatúrnym kádrom. Majiteľ hotelov, stavebných firiem a spoločností obchodujúcich v zdravotníctve.