Fico napísal otvorený list šéfredaktorke Plus 7 dní, aj ona jemu

Fico napísal otvorený list šéfredaktorke Plus 7 dní, aj ona jemu Facebook: Robert Fico

V parlamente prebieha odvolávanie premiéra a Robert Fico si vymieňa korešpondenciu so šéfredaktorkou.

 

 

„Vážená pani šéfredaktorka, dovoľujem si Vás požiadať, aby ste tento otvorený list zverejnili v týždenníku PLUS 7 dní, ktorý plne kontroluje a vlastní finančná spoločnosť PENTA," takto začína svoj otvorený list premiér Robert Fico šéfredaktorke Plus 7 dní Nancy Závodskej.

Fico v liste nespomína žiaden konkrétny text, na ktorý reaguje. Píše len všeobecne, že týždenník každý týždeň atakuje nielen vládu,jeho samého a jeho spolupracovníkov ale aj rodinných príslušníkov. "Klamstvá, polopravdy, neodôvodnené moralizovanie a očividné zvýhodňovanie iných politikov sú prirodzenou súčasťou arzenálu Vašej redakcie a odrazom finančných záujmov Vášho vlastníka - finančnej skupiny PENTA," píše Fico.
V liste prekvapivo odporúča šéfredaktorke, aby v týždenníku zverejnila prepis niektorých častí "známeho odpočúvacieho" spisu Gorila. "Odporúčam časť o stretnutí jedného z majiteľov spoločnosti PENTA, Vášho vlastníka, s vtedajšou predstaviteľkou privatizérskeho FNM za SDKÚ, A. Bubeníkovou." píše Fico, ktorý označuje šéfredaktorku a jej kolegov v prípade, že list nezverejnia, za „penťácke slúžky". V spise sa spomína aj stretnutie Fica s predstaviteľom Penty, tejto téme sa však Fico v otvorenom liste nevenuje.

Podľa týždenníka Fica zrejme rozčúlil článok z posledného vydania Plus 7 dní, v ktorom redakcia píše aj o tom, ako majú jeho príbuzní našliapnuté na kariéru v štátnych inštitúciách.

Týždenník Plus 7 dní žiadosti premiéra vyhovel a jeho list zverejnil. Šéfredaktorka k nemu pripojila svoj krátky list: „Ako šéfredaktorka týždenníka PLUS 7 DNÍ som kedykoľvek pripravená reagovať na konkrétne výhrady z Vašej strany, ak sa budú týkať konkrétnych faktov, ktoré sme v našich článkoch podľa Vás uviedli nepresne či nepravdivo. Žiadnu takúto výhradu som však vo Vašom otvorenom liste nenašla," reagovala šéfredaktorka Nancy Závodská.

Dnes tlačové oddelenie Roberta Fica zverejnilo kritické stanovisko aj k článku na Topky.sk.

Otvorené listy šéfredaktorom písal Robert Fico viackrát. Často práve v období, keď bola jeho vláda pod paľbou kritiky a hodilo sa upriamiť pozornosť inde. Podobne je to aj dnes - v parlamente prebieha odvolávanie Fica, dôvodom je kauza predražných energií.