Pripravovaný týždenník Téma má už šéfredaktorku

Pripravovaný týždenník Téma má už šéfredaktorku Foto: RAS

Vydavateľstvo Mafra Slovakia už onedlho prinesie nový týždenník Téma, prinášame podrobnosti.

 


Šéfredaktorkou bude Renáta Klačanská, ktorá prichádza do Mafry Slovakia z vydavateľstva Ringier Axel Springer SK, kde bola donedávna šéfredaktorkou týždenníka Život.

 

"Nový spoločensko-spravodajsko-ekonomický týždenník Téma začne vychádzať na jeseň," potvrdil pre Omédiách.com riaditeľ vydavateľstva Vladimír Mužík. Nový týždenník bude podľa jeho slov "iný" ako existujúce tituly na slovenskom trhu. Najbližšie bude mať k českému časopisu Téma, ktorý vydáva materská spoločnosť vydavateľstva Mafra. Majiteľom vydavateľstva je spoločnosť Agrofert, ktorej akcie začiatkom roka Andrej Babiš previedol na poverenecké fondy.

Mužík zatiaľ odmietol povedať počet strán či cenu, za ktorú sa bude predávať. Povedal len, že nebude "dumpingová." Redakcia sa už pripravuje, pričom jej členmi budú podľa slov Mužíka "skúsení novinári," ale nebudú to ľudia z Hospodárskych novín. Nástup nového týždenníka bude doprevádzať kampaň.

Klačanská bude zároveň členkou vedenie Mafra Slovakia. V polovici augusta nastupuje do vydavateľstva na pozíciu riaditeľky pre obsah, kde bude mať na starosti aj ďalšie pripravované projekty, ktoré Mužík nechcel konkretizovať.

Klačanská pracovala ako redaktorka a moderátorka v Slovenskej televízii, v Plus 7 dní a v TV JOJ. Do spoločnosti Ringier prišla v roku 2003, pôsobila ako šéfredaktorka Eurotelevízie. V tom istom roku prevzala aj vedenie týždenníka Život. Koncom mája z vydavateľstva Ringier Axel Springer odišla.

Zastupujúcim šéfredaktorom týždenníka Život sa stal šéfredaktor Aktuality.sk Peter Bárdy.