Krajmer má novú prácu, bude komunikovať s novinármi

Krajmer má novú prácu, bude komunikovať s novinármi Foto: FB Krajmerová

Bývalý šéf protikorupčnej jednotky NAKA Róbert Krajmer, ktorý v minulosti ohlásil odchod z pozície šéfa protikorupčnej jednotky potom, ako ho novinári usvedčili, že bol na mieste činu zavraždeného novinára, hoci mal v tomto prípade konflikt záujmov, ostáva na polícii.

 

Bude mať na starosti práve komunikáciu s novinármi. Zavraždený novinár Ján Kuciak totiž v minulosti písal o jeho prepojení na podnikateľov Bodorovcov.

„Bývalý šéf elitnej jednotky bude riadiť komunikačné oddelenie na policajnom prezídiu, presnejšie Oddelenie komunikácie a prevencie kancelárie Prezidenta policajného zboru,“ informovala dnes televízia Markíza v Televíznych novinách. Gašpar v utorok na tlačovej besede už niečo naznačil, keď hovoril o oddelení prevencie.

Krajmer bude šéfovať viacerým hovorcom Prezídia policajného zboru. Markíza v tejto súvislosti upozornila, že Krajmer bude mať prístup nielen k novinárskym otázkam ale aj dosah na odpovede, ktoré dostanú. Krajmerov šéf pritom médiá nedávno vinil z jeho odchodu.

Novinári upozornili na fakt, že Krajmer, o ktorého prepojení na podnikateľ Bödörovcov písal zavraždený novinár, bol na mieste činu. Krajmera dosvedčili zábery televízie JOJ.

„Intenzívny mediálny tlak smerujúci k osobe Róberta Krajmera nemôžem vnímať inak ako bezprecedentné zasahovanie do nezávislosti Policajného zboru, ktoré nemôže byť zo strany príslušníkov Policajného zboru akceptované," povedal koncom marca šéf NAKA Peter Hraško.