Mediálny dom KOŠICE:DNES má nové vedenie

Mediálny dom KOŠICE:DNES má nové vedenie Foto: KOŠICE:DNES

Košický mediálny dom KOŠICE-DNES má novú generálnu riaditeľku aj ďalšie personálne zmeny.

 

Alenu Černú na pozícii generálnej riaditeľky KOŠICE:DNES strieda doterajšia marketingová riaditeľka Alexandra Mihók-Kvietková. Obchodným riaditeľom sa stal Marko Duditš, bývalý obchodný riaditeľ Zoznam.sk. Šéfom obsahu štyroch mediatypov zostáva Dušan Karolyi.

Súčasťou mediálneho domu KOŠICE:DNES je denník KOŠICE:DNES, lokálna televízia KOŠICE:DNES (bývalá TV NAŠA), multimediálny portál www.KOSICEDNES.sk v spolupráci s regionálnym KISS Rádiom.

 „Výmena na pozícii generálneho riaditeľa KOŠICE:DNES v priebehu roka 2018 bola plánovaná aj v rámci mojej dohody s majiteľmi mediálneho domu," povedala doterajšia generálna riaditeľka KOŠICE:DNES Alena Černá, bývalá šéfka českého BAUER MEDIA. „Odchádzam teda po dohode a spoločnosť odovzdávam do rúk nástupkyne, ktorá má predpoklady na to, aby vedela pokračovať v rozvoji KOŠICE:DNES."

Alexandra Mihók-Kvietková pôsobí v skupine KRATKY GLOBAL:, ktorá je vlastníkom vydavateľstva, od roku 2004.. V roku 2014 zakladala aj projekt KOŠICE:DNES, kam sa po materskej dovolenke vrátila na pozíciu marketingového riaditeľa, na ktorej pôsobila doposiaľ. Spolu s Dušanom Karolyim je zároveň spolumajiteľkou mediálneho domu.

Marko Duditš bol do roku 2015 ako obchodný riaditeľ Zoznam.sk. V minulosti pracoval na obchodných oddeleniach vydavateľstiev Petit Press, Perex, TA3 či vo vydavateľstve Hospodárskych novín. Duditš bol zakladateľom bratislavského lokálneho rádia Aligátor a výkonným riaditeľom Rádia HEY.