Vznikol nový mediálny dom – s televíziou aj denníkom

Vznikol nový mediálny dom – s televíziou aj denníkom Foto: kosice:dnes

Od októbra budú lokálny denník košice:dnes, televízia tv:naša a ich online fungovať pod jednou značkou.

 

 

V Košiciach vznikol avizovaný nový mediálny dom s názvom košice:dnes - čo je názov lokálneho denníka košice:dnes, ktorý v roku 2014 založilo družstvo KRATKY GLOBAL: PUBLISHING.

Plány vytvoriť na východe Slovenska jeden mediány dom sa objavili už na jar. "Dnes si dovolím tvrdiť, že túto ambíciu sa nám s plánovanými zmenami podarí naplniť," povedal generálny riaditeľ košice:dnes Lukáš Hraňo.

Pôvodne malo byť súčasťou skupiny aj Rádio Kiss. Rada pre vysielanie a retransmisiu však zatiaľ nesúhlasila so zmenou majiteľa a tak rádio je prepojené na mediálny dom cez spoločný obchod.
So vznikom mediálneho domu dochádza v jednotlivých médiách k rôznym zmenám.

Zmení sa logo košice:dnes. Televízia bude mať novú programovú štruktúru. „Nebude vysielať len večer. „Pripravujeme rozšírené vysielanie a nové relácie," povedal riaditeľ televízie Juraj Sasák.

Zmenu pripravuje aj denník košice:dnes, „najmä v podobe vizuálneho faceliftu a nových pravidelných rubrík zameraných na potreby Košičanov," píše vydavateľstvo v tlačovej správe.

Od začiatku októbra bude spustený aj nový portál www.kosicednes.sk, na ktorom budú nie len bežné informácie, ale aj komerčné služby. „Portál byvanie.kosicednes.sk je len prvou z radu našich doplnkových služieb. V blízkej dobe plánujeme ponúknuť ďalšie. Napríklad najlacnejšie cestovanie v Košiciach," povedala Alexandra Mihók-Kvietková, marketingová riaditeľka košice:dnes.

Pôvodná facebooková stránka tv:naša bude zlúčená s so stránkou košice:dnes.

Denník košice:dnes vznikol 12.septembra 2014. Je distribuovaný bezplatne sieťou kolportérov v náklade 10 000 kusov denne. V systéme auditu predaja ABC nie je. „V roku 2015 pribudli do portfólia mediálneho domu jedna z prvých lokálnych televízií tv:naša a regionálne Rádio KISS," píše v tlačovej správe spoločnosť.

Košická televízia TV Naša patrí medzi najstaršie na Slovensku, vzišla z nej pôvodne aj TV JOJ. Licenciu na vysielanie vlastní spoločnosť Evy a Marcela Děkanovských CREATV, kde družstvo KRATKY GLOBAL: PUBLISHING získalo polovičný podiel.