Marián Kočner zastrašuje ďalšieho novinára, upozorňuje šéfredaktorka SME

Marián Kočner zastrašuje ďalšieho novinára, upozorňuje šéfredaktorka SME Reprofoto TA3

Kontroverzný podnikateľ Marián Kočner v minulosti viackrát slovne zaútočil na novinárov, ktorí písali o ňom a kauzách spojených s jeho menom. Aj zavraždenému novinárovi Jánovi Kuciakovi povedal, že bude naňho a na jeho rodinu hľadať špinu, ktorú zverení.


Včera sa pokúšal zastrašovať ďalšieho novinára – redaktora denníka SME Adama Valčeka, ktorý spolu s redaktorkou Trendu Zuzanou Petkovou ho oslovili do článku o kauze, na ktorej pred vraždou pracoval novinár Ján Kuciak. Podľa najnovších informácií Valčeka a Petkovej získal Kočner od Technopolu pol milióna eur.

Šéfredaktorka SME upozorňuje, že Kočner zastrašoval redaktora SME

Redakor Adam Valček poslal Kočnerovi otázky k článku.  Najskôr reagoval len stručne. "Denníku SME odpísal, že verí skôr židojašterom ako mainstreamovým médiám, čím reagoval na prebiehajúcu marketingovú kampaň denníka, a podpísal sa ako „ten ktorý sa nikdy žiadnemu novinárovi nevyhrážal“,“ píše denník SME.
„O tri hodiny neskôr poslal ďalší mail, v ktorom „pre pripravovaný portál o novinároch hlavného prúdu,“ kládol otázky na súkromie a intímny život reportéra.“

Denník nezverejnil e-mail od Kočnera, píše však že veci, na ktoré sa Kočner pýtal, sú zdravotného a rodinného charakteru, ku ktorým nie je možné sa dostať z otvorených zdrojov.

Kočnerov e-mail považuje šéfredaktorka SME Beata Balogová za prejav arogancie človeka z mafiánskych zoznamov. "Jeho naznačovaná snaha zbierať zdravotné a rodinné informácie o novinárovi s cieľom ich zverejnenia je vlastne zastrašovanie. Ide o útok na slobodu tlače,” cituje SME Balogovú.

Včera prišla neobvyklá odpoveď od Kočnera aj redaktorke Petkovej.

Viac: Redaktorka Trendu zverejnila odpoveď Kočnera, prečo mu došlo z Technopolu 500 tisíc eur

Keď minulý rok Ján Kuciak, ktorý sa pravidelne venoval kauzám spojeným s Kočnerom, napísal článok o tom, že Kočner predal byt v luxusnej rezidencii v Bonaparte, Kočner mu zavolal a pohrozil mu, že bude "hľadať špinu" na jeho rodinu a potom to zverejní. „Začnem sa špeciálne venovať Vám, Vašej osobe, Vašej matke, Vášmu otcovi a Vašim súrodencom."
Kuciak sa obrátil na políciu, no tá nekonala. Po vražde novinára a jeho priateľky Martiny Kušnírovej sa prípadu venovala aj NAKA, trestné oznámenie odmietla.

“Orgány činné v trestnom konaní by sa jednoznačne mali pozrieť na tieto aktivity pána Kočnera,” upozornila Balogová.