Plus Jeden deň šírila ďalej článok o klipe Zsuzsovej, hoci vedela, že je tam úplne iná žena

Plus Jeden deň šírila ďalej článok o klipe Zsuzsovej, hoci vedela, že je tam úplne iná žena Reprofoto Plus Jeden deň

Denník Plus Jeden deň a jeho web pluska.sk priniesli v stredu článok o Alene Zsuzsovej, ktorá je obvinená z vraždy Jána Kuciaka, s názvom Pred zatknutím stihla natočiť videoklip. 

 

K článku pripojili fotky a video, v ktorom má podľa tohto denníka vraj vystupovať Zsuzsová ako krásna čiernovlasá modelka. Nie je to pravda, v klipe vystupuje úplne iná žena.
V stredu popoludní o 17:12 sme vedenie novín aj vydavateľstva upozornili, že vo videu je iná žena. Včera sa voči videu ohradil spoluautor klipu Marián Markovič rovnako ako aj dotknutá žena.

Podrobnosti: Blamáž Plusky – urobila objednávateľku vraždy Kuciaka z úplne inej ženy

Do redakcie volala už včera aj Markovičová mama, aby ich na chybu upozornila. Výsledok?
Web pluska.sk mala ešte v piatok minimálne do 16:00 hodiny na webe stále zverejnený pôvodný článok. Pod fotkou ženy, ktorá s Alenou Zsuzsovou nemá nič spoločné, pribúdajú negatívne reakcie.

 

"Informáciu o videoklipe sme si overovali a zdroj nám potvrdil, že ide o Alenu Zsuzsovú. Až po vypublikovaní materiálu nás kontaktovala pani, ktorá sa predstavila ako mama Mariána Markoviča, ktorý tiež účinkuje v spomínanom videoklipe. Upozornila nás, že ide o inú bývalú partnerku jej syna, ktorá je Alene Zsuzsovej veľmi podobná,“ odpísala dnes šéfredaktorka Ivana Mandáková, ktorej sa nepáči, že sme na jej reakciu dodnes nepočkali. "Naopak, z Vašej strany považujeme za neprofesionálne, že ste vypublikovali článok skôr, ako ste nám poslali otázky a na naše vyjadrenie ste ani nepočkali. Vzniknutú situáciu preverujeme a budeme riešiť interne," napísala Mandáková.

„Ohradzujeme sa však proti tvrdeniu, že sme z nevinnej ženy urobili objednávateľku vraždy,“ dodala Mandáková. V článku Plus jeden deň však píše: „Tajomná Alena Zsuzsová, ktorá si mala objednať vraždu novinára Jána Kuciaka († 27), má zrejme mnoho tvárí. Jednu z nich zachytilo video ešte z roku 2015, na ktoré nás upozornil čitateľ. Pozrite sa, čo mala Alena vystrájať!“ a k tomuto textu dala dotknutú ženu Moniku.

V reakcii šéfredaktorka nepíše nič o ospravedlnení čitateľom alebo dotknutej žene.

„Ani si neviete predstaviť akú krivdu a smútok v srdci cítim za takéto krivé obvinenia a osočovanie mojej osobnosti…,“ napísala Monika, ktorá vystupuje v klipe a ktorej fotku dala Plus Jeden deň k nadpisu: Alena Zsuzsová, obvinená z vraždy Kuciaka: Pred zatknutím stihla natočiť video.

Aktualizácia 27.10: Až v sobotu ráno o 7:00 hodine pluska.sk priznala verejne chybu a zverejnila ospravedlnenie.