Zem a Vek do knižníc nepatrí – Verejná výzva OĽaNO županom, primátorom a starostom

Zem a Vek do knižníc nepatrí – Verejná výzva OĽaNO županom, primátorom a starostom Foto: Omediach.com

Hnutie OĽaNO vyzýva všetkých predsedov samosprávnych krajov, primátorov miest a starostov obcí na Slovensku.

 

Špeciálne tých, ktorí kandidovali s podporou hnutia OĽANO, aby po vzore Trnavského samosprávneho kraja prestali do nimi zriaďovaných knižníc odoberať konšpiračný časopis Zem a Vek.
Konšpiračný časopis Zem a Vek odoberajú mnohé knižnice na Slovensku, ktoré sú platené s verejných zdrojov, na čo web Omediach.com upozornil na blogu.

Odporúčame aj: Aj vo vašom meste sa knižnica zbláznila a ponúka Zem a vek?

Predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič tento týždeň rozhodol, že Zem a Vek v trnavskej Knižnici Juraja Fándlyho, ktorá je v zriaďovateľskej pôsobnosti župy, nebude.
Podobne tak urobili nedávno aj niektoré obchodné raťazce.
„Rozhodli sme o zrušení predplatného konšpiračného a propagandistického časopisu Zem a vek v knižniciach v zriaďovateľskej pôsobnosti kraja,“ informoval na tlačovej besede Viskupič.

OĽANO považuje časopis Zem a Vek za propagandistické médium, ktoré svojimi konšpiráciami podsúva ľuďom zámerne nepravdivé informácie, hoaxy a účelové klamstvá, častokrát pochádzajúce z mimoriadne pochybných zdrojov. Navyše, okrem medicínskych nezmyslov, ktoré vážne ohrozujú zdravie ľudí, či nechutného antisemitizmu, šíri tiež nehorázne klamstvá spochybňujúce členstvo SR v Európskej únii a NATO. 

„Sme presvedčení, že ušetrené finančné prostriedky, ktoré pochádzajú z daní občanov, dokážu samosprávne kraje, mestá a obce využiť oveľa zmysluplnejšie a zabezpečiť pre svojich občanov do knižníc kvalitnú literatúru a prípadne tiež ďalšie vzdelávacie pomôcky pre žiakov,“ píše OľaNO vo vyhlásení.

Šéfredaktor Tibor Rostás je obvinený za hanobenie národa za antisemitský článok. Problémy s políciou mal aj vtedy, keď na akcii pre deti vystrájal opitý s pištoľou v ruke.