Denník N: Kočner posielal z väzby motáky s inštrukciami vplyvným ľuďom

Denník N: Kočner posielal z väzby motáky s inštrukciami vplyvným ľuďom Reprofoto FB Na pranieri

Zajtra má špecializovaný trestný súd v Pezinku rozhodovať o sprísnení podmienok väzby Mariana Kočnera.

 

Návrh na sprísnenie väzby podal prokurátor Ján Šanta, ktorý dozoruje kauzu zmenky, cez ktoré chcel Kočner získať milióny od televízie Markíza.  Dôvodom podania návrhu sú podľa Denníka N nové zistenia, že sa Kočner z väzby pokúšal ovplyvňovať svedkov.

Dnes v tejto súvislosti prišiel do viacerých redakcií anonymný mail, v ktorom sa píše o tom, ako sa údajne Kočner cez lístočky vynášané z väzenia snažil ovplyvňovať svedkov. Mal údajne tlačiť na vplyvných ľudí z justície aj politiky, aby mu pomohli. Anonym popisuje koho presne o čo Kočner údajne žiadal.

Denník N tvrdí, že časť z obsahu anonymu potvrdila polícia. Keďže nevieme, ktorú časť, konkrétny obsah anonymného mailu, ktorý máme k dispozícii, nezverejňujeme.

Sprostredkovateľom mal byť Kočnerov priateľ, bývalý novinár a SISkár Peter Tóth, ktorý podľa skorších informácií Denníka N spolupracuje s políciou.

Odporúčame aj: Peter Tóth mal donedávna vlastný stĺpček v novinách, ktoré chodia do 1,3 milióna domácností

Anonym tvrdí, že polícia nie všetky dôkazy od Tótha odovzdala prokuratúre. Policajné prezídium to v reakcii pre Denník N odmietlo. „Policajti NAKA zaistili ´motáky´– lístočky 26. 11. 2018 a overené fotokópie všetkých lístočkov odstúpili dozorovému prokurátorovi Úradu špeciálnej prokuratúry do trestnej veci ´zmeniek´. Absolútne odmietame zatajenie dôkazov, lístočky (motáky) boli odovzdané v plnom rozsahu,“ napísalo policajné prezídium.