Print this page

Polícia ukončila hlavné vyšetrovanie vraždy Jána Kuciaka Reprofoto RTVS

Polícia ukončila hlavnú časť vyšetrovania minuloročnej vraždy novinára Jána Kuciaka.

Na prelome septembra a októbra dostane obhajoba príležitosť zoznámiť sa s výsledkami vyšetrovania, informovali dnes viaceré médiá s odvolaním sa na vyjadrenie advokáta jedného z piatich obvinených v kauze.

Po preštudovaní spisu bude možné navrhnúť doplnenie dôkazov, pripomenul Denník N. Vyšetrovateľ potom rozhodne, či takejto žiadosti vyhovie alebo podá prokuratúre návrh na podanie obžaloby.

"Som presvedčený, že vyšetrovací tím Petra Juhasa odviedol profesionálnu prácu a že zhromaždili dostatok dôkazov, ktoré usvedčia vykonávateľov vraždy a aj možných objednávateľov. Ďakujem im za to. Rovnako právnym zástupcom Kuciakovcov a Kušnírovcov," reagoval na informáciu Peter Bardy šéfredaktor Aktuality.sk, pre ktoré Kuciak písal.

"Verím prokurátorom, že odvedú super prácu a sudcom, že rozhodnú spravodlivo a všetci zodpovední budú spravodlivo potrestaní.
Veľmi si želám, aby sa nevyskytli žiadne okolnosti, ktoré by tomuto zabránili - a to predovšetkým kvôli rodinám Kuciakovcov a Kušnírovcov. Zavraždili ich deti, súrodencov, milovaných. Oni musia poznať mená vrahov a objednávateľov. A musia ich vidieť spravodlivo potrestaných," dodal Bardy.

Prokurátori už v lete uviedli, že záver vyšetrovania dvojnásobnej vraždy očakávajú tento rok na jeseň. Následne by mala byť podaná obžaloba.

Odporúčame aj: S nepohodlným prokurátorom mali byť zavraždené aj jeho deti a manželka, Ďateľ sa ho snažil spochybniť

Z objednania Kuciakovej vraždy polícia tento rok v marci obvinila Mariana Kočnera, o ktorom Kuciak často písal. Podľa posledných informácií bol vrahom Kuciaka a jeho partnerky Martiny Kušnírovej zrejme jeden z obvinených Miroslav Marček, ktorý sa k činu počas vyšetrovania priznal.

Kriminalisti ho najskôr považovali len za vodiča a za strelca považovali iného obvineného, ​​Marčekovho bratranca Tomáša Szabóa.
Kočner čelí obvineniu aj z trestných činov v oblasti ekonomickej kriminality.

Niektorí z obvinených v Kuciakovu kauze sú podozriví aj z ďalších dvoch vrážd, a to podnikateľov Petra Molnára a bývalého primátora Hurbanova Lászlóa Basternáka, ale aj z prípravy vrážd bývalého ministra vnútra a spravodlivosti a terajšieho advokáta Daniela Lipšica a prokurátorov Petera Šufliarského a Maroša Žilinku.