Alenu Zsuzsovú prepustili z leopoldovského väzenia a hneď zadržali (VIDEO)

Alenu Zsuzsovú prepustili z leopoldovského väzenia a hneď zadržali (VIDEO) Foto: Facebook Polícia SR

Alenu Zsuzsovú prepustili a hneď po prepustení z väzenia v Leopoldove ju zadržala polícia. Prevážajú ju do NAKA v Nitre, kde prokurátor navrhne jej opätovné vzatie do väzby.

Špecializovaný trestný súd v Pezinku dnes uznal vinným len jedného z trojice obžalovaných v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky. Odsúdeným je pomocník vraha Tomáš Szabó. Súd naopak oslobodil spod obžaloby Mariana Kočnera, ktorý si podľa žalobcu Kuciakovu vraždu objednal, a tiež Alenu Zsuzsovou, ktorá bola podľa obžaloby sprostredkovateľka vraždy.

"Dnes NAKA zadržala obžalovanú Alenu Zs. v konaní pre prípravy medializovaných vrážd. Je to ďalší krok k tomu, že od presadzovania spravodlivosti neodstúpime,“ povedal prezident Policajného zboru Peter Kovařík. Foto: Facebook Polícia SR

„Rozsudok súdu 1. stupňa plne rešpektujem. S napätím budem očakávať rozhodnutie odvolacieho súdu. Tak ako verejnosť a rodina, ani ja necítim zadosťučinenie," povedal prezident.

 

"Polícia s prokuratúrou urobili maximum pre zabezpečenie dôkazov a sme stále pripravení v tom pokračovať, keď to bude potrebné. Verím, že páchatelia neujdú spravodlivosti v prípade vraždy Jána a Martiny a ani v ostatných prípadoch, na ktorých intenzívne pracujeme," dodal nový policajný prezident.