Harry a Meghan podali žalobu na bulvár za vstup do súkromia Meghan

Harry a Meghan podali žalobu na bulvár za vstup do súkromia Meghan Reprofoto twitter @meghanmarkle

Britský princ Harry a jeho manželka Meghan podali žalobu na bulvárny denník Mail on Sunday, ktorý zverejnil súkromný list Meghan.

Podľa jej právnych zástupcov bolo zverejnenie korešpondencie "nezákonné", informovala dnes agentúra Reuters. Nedeľník sa k žalobe zatiaľ nevyjadril. Ručne písaný list, ktorý Mail on Sunday zverejnil, Meghan adresovala svojmu otcovi Thomasovi Markley, s ktorým nemá dobré vzťahy.

Podľa Meghaniných právnikov bolo zverejnenie listu súčasťou "kampane tejto mediálnej skupiny", ktorá zverejňuje "chybné a úmyselne nactiutŕhačné články" o nej a jej manželovi, princovi Harrym.

Náklady na súdny spor budú vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu hradiť zo súkromných zdrojov.

Tridsaťpäťročný vnuk kráľovnej Alžbety II. k podanej žalobe vo vyhlásení uviedol, že sa jeho manželka stala "ďalšou z obetí britskej bulvárnej tlače, ktorý sa púšťa do kampaní proti jednotlivcom, bez toho, aby uvažoval o tom, aké to bude mať následky".

"Ja som už videl, čo sa stane, keď sa z niekoho urobí tovar a už sa s ním nenakladá ako so skutočnou osobou. Stratil som svoju matku a teraz sa prizerám tomu, ako sa moja manželka stáva obeťou tých istých mocných síl," napísal Harry.

 

Jeho matka, princezná Diana, zomrela v roku 1997 v Paríži pri dopravnej nehode. Vodič vozidla, v ktorom išla so svojím vtedajším priateľom Dodim al-Fayedom, narazil do mostného piliera, keď sa snažil uniknúť bulvárnym fotografom.