Netflix zrušil Meghanin chystaný seriál, musí šetriť

Netflix zrušil Meghanin chystaný seriál, musí šetriť Reprofoto youtube CBS

Americká internetová televízia Netflix zrušila chystaný kreslený seriál Pearl (Perla), ktorý mala produkovať manželka britského princa Harryho Meghan Markleová.

Firma je po prudkom poklese predplatiteľov nútená šetriť a zastavuje aj ďalšie projekty. Píše o tom na svojom webe server BBC.

Netflix v tomto prvom štvrťroku stratil 200.000 predplatiteľov, odhadoval pritom, že mu ich 2,5 milióna pribudne. Varoval tiež, že sa jeho služby chystajú opustiť ďalšie milióny predplatiteľov. To zmazalo viac ako 50 miliárd dolárov z trhovej hodnoty spoločnosti - trhová kapitalizácia je aktuálne 84,57 miliardy dolárov.

Spoločnosť Archewell Productions, ktorú Markleová založila so svojim mužom, vlani oznámila, že Meghan bude výkonnou producentkou seriálu Pearl. Seriál mal rozprávať o dobrodružstvách 12-ročného dievčaťa, ktoré sa inšpiruje vplyvnými ženami z histórie.

Netflix však potvrdil, že bude s Archewell Productions pokračovať v spolupráci na mnohých iných projektoch. Bude medzi nimi aj dokumentárny seriál o športovcoch, ktorí súťažia v Invictus Games pre zranených veteránov, čo je akcia, ktorú založil princ Harry.