Časopis Profit končí, nahradí ho Index (FOTO)

Časopis Profit končí, nahradí ho Index (FOTO) Foto: Petit Press

Petit Press chystá ekonomický mesačník. Dlhoročný časopis Profit končí, nahradí ho Index. Minulý týždeň vydavateľstvo Petit Press ohlásilo spustenie ekonomického projektu s názvom Index a predstavilo redakciu zloženú hlavne z bývalých redaktorov Trendu a osadenstva SME.

 

Podrobnosti: SME.sk spustilo nový projekt Index

Články od redakcie Indexu vychádzajú online na stránke Index.sme.sk a pravidelne aj v denníku SME a v mesačníku Profit, ktorý prechádza postupnou obmenou. Akou, redakcia zatiaľ nekonkretizovala.

Od decembra však má začať vychádzať mesačník s názvom Index. Vydavateľstvo Petit Press ohlásilo začiatok vydávania nového titulu na ministerstve kultúry.

Index má vychádzať od 1. decembra ako "celoslovenský mesačník so zameraním na ekonomiku, financie, podnikanie, hospodárstvo, techniku, dopravu a životný štýl."

Na čele Indexu je Branislav Benčat, bývalý šéfredaktor týždenníka Trend. Do vydavateľstva Petit Press prišiel v lete, keď sa stal šéfredaktorom magazínu Profit.

Aktualizácia 15:45 o vyjadrenie šéfredaktora:

Časopis Profit podobne ako web Profitu prejdú postupnou transformáciou na Index. Pre Omediach.com to povedal Benčat. „Naznačujeme ju už v najbližšom čísle, ktoré vychádza zajtra,“ povedal Benčat. Zmena nastala hneď na titulke, kde k logu Profitu pribudol nápis INDEX. „Jednak je to odkaz na nový biznisový internetový magazín, no zároveň naznačujeme, že sa postupne zmení aj názov časopisu.“

Mesačník INDEX bude dostupný ako v stánkoch, tak aj pre predplatiteľov. „Časopis prechádza aj obsahovou zmenou s cieľom ešte viac osloviť komunitu čitateľov, ktorá sa zaujíma o biznisové témy, ekonomiku a podnikanie. Inšpiratívne príbehy podnikateľov a firiem, ktoré tvorili nosný pilier zamerania Profitu, v ňom naďalej ostanú, no budú výrazne posilnené aj o zásadnejšie témy,“ povedal Benčát.

Súčasťou časopisu budú rozhovory s manažérmi a lídrami z rôznych odvetví, sektorové analýzy, špecializované biznisové prílohy, pribudnú aj zaujímavé články o aktuálnych trendoch, start-upoch, pravidelne aj materiály zo sveta realít, financií a servis pre podnikateľov. „Pracujeme na tom, aby bol INDEX aj vizuálne zaujímavejším časopisom a ponúkal čitateľovi väčší (nielen obsahový) zážitok,“ dodal Benčat.

Časopis Profit nie je auditovaný v sytéme ABC SR. Podľa Benčata tlačený náklad Profitu je 7-tisíc kusov, koľko sa predá, nepovedal. "Informácie o predaji Petit Press nezverejňuje," povedal Benčat.