Ondrej Dostál: Poslanec ukradol novinárovi mobil, incident riešila polícia

Ondrej Dostál: Poslanec ukradol novinárovi mobil, incident riešila polícia Reprofoto FB Polícia SR

V parlamente dnes došlo k neobvyklému incidentu.

Poslanec Mostu-Híd Elemér Jakab vytrhol novinárovi mobil a odišiel s ním. „Poslanec Jakab ukradol novinárovi mobil.Pred chvíľou som vo vestibule NR SR zažil čosi neuveriteľné: Videl som dvoch policajtov s reportérom týždenníka Magyar 7 Szilárdom Somogyim. Zavolal ich, lebo robil rozhovor s poslancom za MOST-HÍD Elemérom Jakabom (áno, to je ten, čo spolu so Smerom, SNS a fašistami včera vytvoril Hrádzu proti sociológii a zahlasoval za 50-dňové moratórium na prieskumy) a pánu poslancovi sa vraj nepáčila novinárova otázka, tak mu zobral mobil, na ktorý to nahrával, a odišiel s ním preč,“ upozornil na incident poslanec Ondrej Dostál na facebooku.

Novinár Szilárd Somogyi, ktorý je bývalým členom SaS a redaktorom Slobodného vysielača, to v rozhovore pre Omédiách.com potvrdil.

Novinár robil s poslancom Jakabom rozhovor, ktorý si nahrával na telefón. Pýtal sa ho aj na kauzu, ktorej sa v súčasnosti v týždenníku venuje. „Do redakcie nám prišli dokumenty, že poslanec Jakab zamestnáva na východe ľudí za smiešnu sumu, že im dáva veľmi nízku mzdu 0,50 centov.“ Novinár sa ho na to pýtal, či to je pravda a aj na to, či to nepovažuj za zdieranie.

Poslanec po týchto otázkach sa nahneval a telefón mu vytrhol. Napriek výhradám novinára s mobilom odišiel smerom ku garážam.

Z reakcie poslanca ostal novinár prekvapený. Pokúšal sa získať telefón späť, obával sa, aby mu ho poslanec nezničil. Potom rezignoval a na vrátnici to nahlásil a zavolal políciu.
Po približne 10-15 minútach za ním prišiel cudzí človek, neskôr sa ukázalo, že zamestnanec NRSR a doniesol mu telefón.

„Považujem to za rukolapný dôkaz toho, že niektorí poslanci majú pocit, že si môžu čokoľvek dovoliť,“ povedal Somogyi. Rozhovor v telefóne ostal, no novinár netuší, čo s ním poslanec robil.

Jakab tvrdí, že to bolo inak. "Nezobral som mu mobil, on mi dal mobil do ruky, ja som mu ho chcel vrátiť, on odišiel, položil som ho na zem a odišiel som. A on potom kričal, že som mu ukradol mobil," popisoval situáciu pre Omediach.com Jakab. Na otázku, prečo si teda vzal od novinára mobil, poslanec reagoval: "Povedal som mu, že nebudem odpovedať na otázky, vymaž to." Dodal, že keď mal v ruke mobil, pokúšal sa tam nahraté vymazať, ale nepodarilo sa mu to. "Ukazovalo mi to len nuly," dodal.

"So Somogyim sme nerobili rozhovor, nikdy by som mu rozhovor nedal. Je to exposlanec za SaS, ktorý robí pre Maďarsko a jeho prioritným záujmom je diskreditovať nás," povedal Jakab, ktorý tvrd, že jeho verziu môžu dosvedčiť kamery. "Provokoval ma, zavolal políciu, lebo chcel z toho urobiť cirkus, ale to sa mu nepodarilo, lebo ja ho dám na súd," dodal Jakab.
„Ako nás pán Jakab informoval, dnešný incident zo strany súčasného reportéra MA7 a bývalého spolupracovníka Slobodného vysielača považuje za provokáciu. Celú záležitosť mieni riešiť súdnou cestou,“ oznámila podľa Denníka N hovorkyňa strany Most-Híd.