Andrej Danko: Moju komunikáciu so Zsuzsovou považujem za bezvýznamnú (VIDEO)

Andrej Danko: Moju komunikáciu so Zsuzsovou považujem za bezvýznamnú (VIDEO) Ilustr. foto: FB Andrej Danko

Predseda parlamentu Andrej Danko po zverejnení nahrávky jeho rozhovorov s Alenou Zsuzsovou v utorok na otázky novinárov priamo nereagoval. V stredu ráno ohlásil tlačovú besedu k téme „porušovania základných ľudských práv.“

V roku 2013 som na telefón dostal fotografiu jednej peknej ženy. Je známe, že sa mi ženy páčia a v tom čase som bol pred rozvodovým konaním, povedzme si úprimne, koho by taká fotografia nepotešila. Príležitostne sa táto virtuálna slečna ozvala a ja som začal s ńou viesť komunikáciu. Nezáväznú a, priznávam, miestami až frivolnú,“ začal tlačovku Danko. Povedal, že nikdy ho nezaujímala jej identita, lebo s ňou riešil len súkromné veci. Mal ju označenú ako „baba z Nových Zámkov.“

"Nepodľahol som tlaku a požiadavkám Mariana Kočnera, preto musela nastúpiť volavka a mala ma kompromitovať. Keď si vypočujete nahrávky, tak uvidíte, že ku kompromitácii nemohlo dôjsť," povedal Danko a kritizoval médiá za pošliapanie svojho súkromia, ktoré podľa neho spôsobili médiá zverejnením nahrávok a poďakoval sa "serióznym médiám", ktoré o nahrávke informovali, ale ju nezverejnili.

Podrobnosti: Danko si telefonoval so Zsuzsovou. Ich flirtujúce rozhovory sa našli u Kočnera

Kauzu považuje za hrubý zásah do predvolebnej kampane a "do zásahu do mojich ľudských práv", dodal. "Pre mňa Alena Zsuzsová, ako ju poznáte, neexistovala. Mňa s ňou nespájajte. Ja som komunikoval s virtuálnou ženou, s ktorou som sa nikdy nestretol," povedal Danko, s tým, že po prvom stretnutí s Kočnerom priblížne v roku 2013 sa s ním už nestretol a vylučuje, že bol od Kočnera vydieraný.

Podľa Denníka N si Danko s Kočnerom v rokoch 2016 a 2017 vymenil viac ako 60 správ, čo Danko potvrdil. "Nikdy som nepovedal, že sa mi nesnažil písať alebo sa mi dostať pod kožu. Povedal som, že som s ním nemal žiadne stretnutie," povedal Danko pre Denník N. Danko sa bráni, že mu odpovedal len formálne, aby mal od neho pokoj. Vraví, že sa nechcel dostať do zbytočného konfliktu s nebezpečným človekom, a preto mu nenapísal, aby ho už nekontaktoval.