Opozičné noviny už majú zaregistrovanú ochrannú známku

Opozičné noviny už majú zaregistrovanú ochrannú známku Názov a vyobrazenie ochrannej známky, ktorú si registruje firma manželky Alojza Hlinu

Bývalý predseda KDH Alojz Hlina bude mať vlastné Opozičné noviny. K iniciatíve chce pripojiť ďalšie politické strany, rokuje o podpore s predsedom mimoparlamentnej strany Dobrá voľba Tomášom Druckerom.

Hlina reaguje na iniciatívu premiéra Igora Matoviča, ktorý sa chystá vydávať vlastné "vládne noviny". Matovič chce podobne, ako v minulosti vydával vlastné regionálne noviny, vydávať vládne noviny a roznášať ich zadarmo do všetkých domácností na Slovensku. Tentokrát však za štátne peniaze.

„Ak existuje projekt vládnych novín za verejné zdroje, tak je najvyšší čas ochrániť demokraciu, preto priznávam, že intenzívne diskutujeme s politikmi aj z iných strán o projekte Opozičných novín. Ak budú vládne noviny, tak budú aj opozičné noviny, lebo demokraciu treba chrániť,“ napísal Hlina na facebooku.

Jeho noviny budú podľa jeho slov financované zo súkromných zdrojov a prídu do schránok občanov približne dva týždne po vládnych novinách. „Nech si ľudia urobia svoj názor.

A dozvedia sa aj názor mimo vládnej propagandy,“ napísal Hlina, ktorý považuje Matovičov nápad na úrovni Lukašenka. „Čudujem sa niektorým vládnym politikom, že s tým súhlasili. Súhlasili s tým, aby štát v čase, keď bude mať problém finančne zabezpečiť chod štátu v jeho základných funkciách, plytval verejné zdroje na vládnu propagandu,“ napísal Hlina, ktorý sa čuduje, že Matovič neplánuje vydávať noviny o úspechoch vlády za stranícke peniaze, ktoré dostalo OĽaNO zo štátneho rozpočtu za víťazstvo vo voľbách. „Prečo toto „masové hnutie“ nevydáva tie noviny? Na to míňať nebudú. Na vydávanie vládnej propagandy sa budú míňať ďalšie verejné zdroje.“

Pred niekoľkými dňami požiadala firma Orava Stav s.r.o., ktorej konateľkou je manželka Alojza Hlinu Valéria Hlinová, o registráciu ochrannej známy na názov "Opozičné noviny."

Hlina noviny nechce robiť s existujúcou parlamentnou opozíciou, Smer a ĽSNS považuje za toxickú opozíciu. „Rokovania o projekte prebiehajú s viacerými politikmi a intenzívne aj s pánom Druckerom,“ napísal Hlina, podľa ktorého pri projekt opozičných novín musí byť viac politických subjektov „z politických dôvodov, ale najmä ekonomických. … Opozičné noviny nedokáže finančne utiahnuť jeden človek alebo len úzka skupina ľudí.“

Uviesť na trhu značku Opozičné noviny mu majú pomôcť vládne noviny. „Uvedenie na trh, celý marketing, reklamu im (Opozičným novinám – pozn. red.) zabezpečí Igor Matovič svojimi vládnymi novinami. Určite to tak nezamýšľal, ale tak to bude,“ napísal Hlina.

Avizuje, že v novinách bude zastúpených „viacero pohľadov, nielen konzervatívnych, nielen liberálnych a tiež nielen stredových.“