Alenu Zsuzsovú poslal súd do väzby

Alenu Zsuzsovú poslal súd do väzby Foto: Polícia

Alenu Zsuzsovú, ktorú vo štvrtok súd oslobodil spod obžaloby zo sprostredkovania vraždy novinára Jána Kuciaka, v sobotu iný sudca poslal opäť do väzby, ale v inom prípade.

 

Zsuzsová v ňom čelí obvineniu z účasti na príprave troch počiatočných vrážd. Obžalovaná je tiež z podielu na vražde regionálneho politika. Zsuzsová podala proti väzbovému stíhanie sťažnosť, na rozhodnutie najvyššieho súdu bude čakať vo väzbe.

Zsuzsovú po oslobodzujúcim verdikte v kauze vraždy Kuciaka nariadil súd prepustiť z väzby. Pri východe z väznice v Leopoldove ju ale ihneď policajti zadržali. Prokurátor potom podal návrh na väzbu.

Kriminalisti podozrievajú Zsuzsovú z účasti na príprave počiatočných vrážd dvoch elitných prokurátorov a bývalého ministra vnútra a spravodlivosti, terajšieho advokáta Daniela Lipšica, ktorý zastupoval v kauze Kuciakovej vraždy rodičov zastreleného reportéra.

Zsuzsová tento rok na jar stala pred súdom tiež v kauze, v ktorej ju spolu s ďalšími obžalovanými prokuratúra viní z podielu na vražde niekdajšieho primátora Hurbanova Lászlóa Basternáka. Ten bol zastrelený pred desiatimi rokmi.