V londýnskom Hyde Parku napadli ženu, ktorá mala na sebe tričko s Charlie Hebdo

V londýnskom Hyde Parku napadli ženu, ktorá mala na sebe tričko s Charlie Hebdo Reprofoto Fox News

V londýnskom Hyde Parku bola v nedeľu popoludní napadnutá žena, ktorá mala podľa záberov nasnímaných okoloidúcimi na sebe tričko vyjadrujúce podporu francúzskemu magazínu Charlie Hebdo. Polícia po útočníkovi pátra a presný motív útoku stále nepozná, uviedol dnes denník The Guardian a ďalšie britské médiá. Zranenia neohrozujú ženu na živote.

Obeť útoku sa nachádzala v časti parku známej ako Speaker's Corner, kde ľudia voľne prednášajú prejavy a debatujú. Na záberoch, ktoré urobili okoloidúci, je podľa britskej tlače vidieť, ako sa k žene približuje postava odetá v čiernom. Následne sa žena drží za krk, z ktorého zjavne tečie krv. Útočníka zahnal hlúčik ľudí, ktorí boli na mieste. Zranenú na mieste ošetrili zdravotníci a previezli ju do nemocnice.

Londýnska polícia potvrdila, že sa v Hyde Parku stal "veľmi znepokojujúci incident". Dodala, že našla nôž, ktorý zrejme slúžil na útok, po samotnom útočníkovi stále pátra. "Sme v úplne počiatočnej fáze vyšetrovania a veľmi sa snažíme nájsť osobu, ktorá má útok na svedomí," uviedol policajný hovorca, ktorý tiež vyzval ľudí a médiá, aby nešpekulovali o motívoch útoku, pokiaľ nebude úplne vyšetrený.

Parížsky satirický týždenník Charlie Hebdo v minulosti čelil vyhrážkam a útokom zo strany náboženských radikálov kvôli kresbám proroka Mohameda. V januári 2015 na jeho redakciu zaútočila skupina mužov, ktorí sa hlásili k radikálnemu islamu. Počas útoku zahynulo 12 ľudí. Zverejnenie karikatúr proroka Mohameda v minulosti vyvolalo protesty v niektorých moslimských krajinách.