Šéf Bloomberg Media odstupuje, povedie spravodajský start-up

Šéf Bloomberg Media odstupuje, povedie spravodajský start-up Zdroj: Bloomberg Media

Generálny riaditeľ mediálnej spoločnosti Bloomberg Media s okamžitou platnosťou odstupuje. Justin Smith sa rozhodol, že povedie spravodajský start-up. Dnes to napísal na twitteri, a potvrdil tak skoršiu správu denníka The Wall Street Journal (WSJ).

 "Po ôsmich rokoch v Bloomberg Media a po viac ako 25 rokoch v kvalitnej žurnalistike som sa rozhodol ísť za svojim osobným snom a trhovou príležitosťou a spustiť nový druh globálnej spravodajskej mediálnej spoločnosti, ktorá bude ponúkať nezaujatú žurnalistiku skutočne globálnemu publiku," napísal Smith.

Podľa zakladateľa firmy Bloomberg Michaela Bloomberga, na ktorého sa odvoláva WSJ, nahradí Smitha vo funkcii Scott Havens, ktorý doteraz zodpovedal za firemný rast. Smith prešiel do Bloombergu zo spoločnosti Atlantic Media v roku 2013. V nadchádzajúcich mesiacoch zostane podľa WSJ v Bloombergu ako poradca, aby pomohol s prechodom.

Spoločnosť Bloomberg Media je konkurentom agentúry Reuters. Firmy dodávajú správy iným médiám.

Šéfredaktorom nového podniku, kvôli ktorému sa Justin Smith rozhodol Bloomberg Media opustiť, má byť Ben Smith, ktorý pôsobí od roku 2020 v denníku The New York Times a bol predtým šéfredaktorom v mediálnej spoločnosti Buzzfeed a reportérom v denníku Politico. S Justinom Smithom nie je príbuzný, uviedla agentúra Reuters.

Podnik s doposiaľ neznámym menom sa chce podľa Bena Smitha zamerať na „200 miliónov ľudí s vysokoškolským vzdelaním, o ktorých nikto v skutočnosti neuvažuje ako o publiku“. „Myslíme si, že existuje príležitosť osloviť týchto ľudí rôznymi spôsobmi a na rôznych miestach skvelým spravodajstvom, veľkými príbehmi a inovatívnymi spôsobmi doručovania správ," dodal Ben Smith.