V Plus 7 dní končí šéfredaktor

V Plus 7 dní končí šéfredaktor

Po dvoch rokoch končí v Plus 7 dní šéfredaktor Ľuboš Kamenistý. Na čelo týždenníka nastúpil v apríli v roku 2020. Podľa informácií Omediach.com sa redakcia o zmene dozvedela dnes.

FOTO: Plus 7 dní

Informáciu pre Omediach.com potvrdili dva nezávislé zdroje.

Kamenistý bol predtým šéfredaktorom časopisu Život a titulov Život Krížovky, Auto Bild a Geo. Do vydavateľstva prišiel, keď News and Media Holding v roku 2018 získalo spomínané tituly od vydavateľstva Ringier Axel Springer.

Na poste šéfredaktora Plus 7 dní sa za posledné roky vystriedalo niekoľko ľudí. Na konci roka 2017 Nancy Závodskú nahradil Ivan Čeredejev, ten sa zviditeľnil rozhovorom s Robertom Ficom a po troch mesiacoch v týždenníku skončil. Na jeho miesto nastúpila Anka Žitná Lučaiová, ktorú v lete 2019 nahradila Katarína Šelestiaková, ktorá sa rozhodla z vedenia týždenníka odísť v polovici februára 2020. Jej rozhodnutiu predchádzalo napätie a cenzúra rozhovoru s vtedajším premiérom Petrom Pellegrinim.

Pokúšame sa získať vyjadrenie Ľuboša Kamenistého aj riaditeľa vydavateľstva News and Media Holding Michala Teplicu.

Podľa informácií Omediach.com redakciu má aktuálne viesť Rastislav Boldocki, doterajší zástupca šéfredaktora pre zahraničie a regióny.