Prezidentka reaguje na slová Fica o americkej agentke: Idem využiť všetky právne prostriedky

Prezidentka reaguje na slová Fica o americkej agentke: Idem využiť všetky právne prostriedky Ilustr. foto: KP SR

Prezidentka Zuzana Čaputová sa ohradila proti útokom Roberta Fica. Slovné útoky odsúdil Eduard Heger aj Richard Sulík.

„Dnes Robert Fico opäť šíril klamstvá o americkej agentke, sorošovej vláde, konzultáciách s americkou ambasádou. Zhruba v tom istom čase som mala ďalšie dva výsluchy ako poškodená pre nové vyhrážky zabitím voči mne a mojim blízkym. Dôvody vyhrážok ako vždy rovnaké - americká agentka, soroš, americká ambasáda,“ napísala v utorok neskoro večer prezidentka na facebooku.

„Už nebudem po x-tý krát vysvetľovať, že je to absolútne klamstvo a zdĺhavo vysvetľovať, že okresný, krajský a napokon aj Ústavný súd jasne vyjadril, že tieto obvinenia sú nepodložené a prekračujú hranice politického súboja. Poslanec Fico to vie. A vie aj to, že robiť z niekoho terč svojimi nenávistnými klamstvami už na Slovensku zabíjalo,“ píše prezidentka a dodáva, že neklesne na úroveň Fica, a nebude mu venovať žiadne prívlastky. „Idem ale využiť všetky právne prostriedky. Ako matka na ochranu svojich detí. Ako občianka na ochranu inštitúcie, ktorú dočasne zastupujem,“ dodala.

Fico v utorok v prejave na Slavíne návrh úradníckej vlády označil za Sorosovu voľbu a hovoril o Zuzane Čaputovej ako o prezidentke cudzích záujmov.

Slovné útoky odsúdil dosluhujúci premiér Eduard Heger: „Odmietam akékoľvek útoky na pani prezidentku Zuzanu Čaputovú! Sám som otec 4 detí, viem aké je to mať strach o svojich blízkych. V politike môžeme súhlasiť alebo nesúhlasiť, ale toto je neprijateľné! Pán Fico prerážate dno! Hanba!“

„Stojíme za prezidentkou Zuzanou Čaputovou. Politika je tvrdá, politici preto musia znášať kritiku verejnosti aj oponentov, no aj tá má svoje mantinely. Robert Fico ich prekračuje denne. V ľuďoch cez bludy živí nenávisť, ktorá, bohužiaľ, vedie až k vyhrážkam smrti smerom k rodine prezidentky,“ napísal predseda SASKY Richard Sulík a vyzval Fico, aby ste sa postavil k situácii ako chlap a verejne sa pani prezidentke ospravedlnil: „Za vyhrážky ste totiž svojou rétorikou osobne zodpovedný.“