Denníku SME prišla tajná nahrávka Nicholsona

Denníku SME prišla tajná nahrávka Nicholsona

Telefonicky rozhovor známeho investigatívneho novinára Toma Nicholsona s neznámym človekom niekto doručil do denníka SME. Nicholson, ktorý netuší, kto ho nahrával, podáva trestné oznámenie.

 

 

Ako informuje v dnešnom vydaní denník SME, do redakcie prišla nahrávka s hlasom novinára Toma Nicholsona. Ide o bežný krátky rozhovor.

Denník oslovil Toma Nicholsona, ktorý síce spoznal svoj hlas, no netuší ako nahrávka vznikla. Domnieva sa, že mohol byť odpočúvaný. Preto sa rozhodol podať trestné oznámenie.

Súčasťou správy, ktorou došla do redakcie nahrávka, bola aj fotografia prepisu rozhovoru bez hlavičky a s vybielenými telefónnymi číslami.
Denník SME oslovil políciu, Slovenskú informačnú službu a Vojenské spravodajstvo, inštitúcie, ktoré majú právomoc odpočúvať. Ani jedna sa k nahrávke nehlási.

 

Zdroj: SME

 

Denníku SME prišla tajná nahrávka Nicholsona si niekto nahral, podáva trestné oznámenie

Telefonicky rozhovor známeho investigatívneho novinára Toma Nicholsona s neznámym človekom niekto doručil do denníka SME. Nicholson, ktorý netuší, kto ho nahrával, podáva trestné oznámenie.

 

Neobvyklý hlasný tón, potom vyzváňanie a 45­-sekundový rozhovor o odoslanom či neodoslanom e­maile, pri ktorom je zreteľne rozoznateľný hlas novinára Toma Nicholsona.

Do denníka SME prišla nahrávka s hlasom novinára Toma Nicholsona, ide o bežný krátky rozhovor, denník SME dnes píše o nahrávke, kde cituje aj Toma Nicholsona, ktorý nevie ako nahrávka vznikla. Domnieva sa, že mohol byť odpočúvaný. Preto sa rozhodol podať trestné oznámenie.

 Súčasťou správy bola aj fotografia prepisu rozhovoru bez hlavičky a s vybielenými telefónnymi číslami.

Denník SME oslovil políciu, Slovenskú informačnú službu a Vojenské spravodajstvo, inštitúcie, ktoré majú právomoc odpočúvať. Ani jedna sa k nahrávke nehlási.