Pluska sa na titulke ospravedlňuje Marianne Ďurianovej

Pluska sa na titulke ospravedlňuje Marianne Ďurianovej Foto: Markíza

Výrazné ospravedlnenie vychádza za články, ktoré vyšli o moderátorke Televíznych novín na Markíze v rokoch 2007 a 2008.

 

 

 

"Denník Plus JEDEN DEŇ sa týmto ospravedlňuje Mgr. Marianne Ďurianovej za neoprávnený zásah do práv na ochranu osobností zverejňovaním nepravdivých a ponižujúcich informácií z jej súkromného života, ktoré boli uverejnené 27., 28., 29. decembra 2007 a 3. a 7. januára 2008, ktorými došlo k vážnemu a hrubému zásahu do súkromia M. Ďurianovej."


Ospravedlnenie vyšlo výrazným písmom na tretine dnešnej titulky denníka spolu s fotkou moderátorky. Ide o články, ktoré rozoberali zdravotný stav Ďurianovej a  podrobnosti z jej hospitalizácie v nemocnici.

O hospitalizácii vtedy podrobne informoval Nový Čas, ale aj iné médiá. 

Ďurianovej advokát v tom čase oznámil, že podáva trestné oznámenie vo veci neoprávneného nakladania s jej osobnými údajmi. Neznáma osoba zo súkromného gynekologicko-pôrodníckeho sanatória Koch v Bratislave zverejnila zákonom chránené údaje zo zdravotnej dokumentácie moderátorky. „Porušenie lekárskeho tajomstva, ku ktorému následne došlo, sa bude riešiť v administratívnom konaní," povedal v roku 2008 pre agentúru SITA Juraj Florovič z advokátskej kancelárie ULC Čarnogurský. "Na závažnosti porušenia práv našej klientky nemení ani skutočnosť, že naša klientka je verejne známou osobou," uviedla vtedy advokátska kancelária vo vyhlásení.

Záujem bulváru o Ďurianovú a jej súkromie bol pred niekoľkými rokmi enormný. Informácie o nej sa objavovali často na titulkách Plusky ale aj Nového Času. Ďurianová zvyšovala predajnosť.