Kiska je pobúrený z článku Plus jeden deň o jeho osemročnom synovi

Kiska je pobúrený z článku Plus jeden deň o jeho osemročnom synovi Reprofoto: Plus jeden deň

Prezident Andrej Kiska dnes prvýkrát verejne kritizuje prácu novinárov.

 


Andrej Kiska dnes na svojom oficiálnom profile na Facebooku zverejnil kritickú reakciu na článok denníka Plus jeden deň o tom, ako bol prvý deň v škole jeho  osemročný syn.

 

Článok vyšiel z titulkom: "Prišiel, videl a zdrhol domov" a na prvej strane je upútavka s textom „Protekčný Kiskov syn? V škole bol len tri minúty."

Hoci titulka aj upútavka vyznieva akokeby syn Kisku urobil niečo zlé a mal privilégia, v skutočnosti článok je len o tom, že Kiska nebol prvý deň v škole so svojim synom v Poprade a že dieťa prišlo len pozdraviť učiteľku pred cestou k lekárke, keďže bolo choré.

Zdroj: FB Andreja Kisku/reprofoto Plus jeden deň

„Tento titulok v bulvárnych novinách nie je o mne, ale o mojom 8-ročnom synovi. V pondelok bol prvý školský deň. Môj syn Viktorko mal teplotu, ale chcel ísť do školy, aby sa pozdravil s pani učiteľkou a kamarátmi," píše na Facebooku Kiska. A pokračuje vysvetlením, že syn po pár minútach zo školy odišiel s prezidentovou manželkou k lekárke.

„Veronika (11) je už v škole, malý je chorý, má teplotu," vysvetlila Martina Kisková meškanie i rýchly odchod, píše Plus jeden deň.

„Manželka novinárke skorší odchod slušne vysvetlila, hoci vôbec nemusela. Veľmi ma mrzí, že som na rozdiel od mnohých iných rodičov nebol v tom čase so svojimi deťmi. Moja rodina rešpektuje moju prácu. Otváral som školský rok na gymnáziu v Modre, kde som sa prihováral k mladým ľuďom," píše Kiska.

Odporúčame aj: Ficovi sa nepáči článok o jeho synovi. Šéfredaktorovi posiela otvorený list

„Nevadí mi, keď noviny komentujú a kritizujú moje konanie. Jednou z úloh médií je kontrolovať politikov a často robia svoju prácu dobre. Ale prekáža mi titulok v novinách, ktorý hanebným spôsobom útočí na malé dieťa," dodáva.

Požiadali sme o reakciu šéfredaktorku Plus jeden deň aj riaditeľa vydavateľstva News and Media Holding.