Patrik Tkáč kupuje vydavateľstvo

Patrik Tkáč kupuje vydavateľstvo

Jeden z majiteľov finančnej skupiny J&T Patrik Tkáč a český podnikateľ Daniel Křetínský podľa českého webu Motejlek.com kupujú mediálny dom Ringier Axel Springer CZ.

 

 

"Akcionári Energetického a priemyselného holdingu Patrik Tkáč a Daniel Křetínský pravdepodobne veľmi razantne vstúpia na mediálnu scénu. Ak sa nestane niečo mimoriadne, kúpia od Ringier Axel Springer Media jeho českú pobočku, ktorej vlajkovou loďou je bulvárny denník Blesk," píše dnes Motejlek.com. Ktorý odhaduje aj cenu transakcie - okolo 5 miliárd českých korún, za ktorý získajú najväčšie české vydavateľstvo aj s tlačiarňou. Podľa Idnes.cz zmluva je tesne pred podpisom a obchod má byť uzavretý údajne do Vianoc. "Hodnota mediálnej transakcie sa podľa informácií redakcie pohybuje okolo 4,5 miliardy korún. To však len za predpokladu, že jej predmetom budú aj aktíva na Slovensku," píše iDnes.cz.

Ringier má na Slovensku silnejšiu pozíciu ako v Čechách. Vlastní najčítannejší denník Nový Čas a viacero ďalších titulov.

Ringier Axel Springer CZ patrí švajčiarsko-nemeckému koncernu Ringier Axel Springer Media, pod ktorý spadá aj slovenský Ringier Axel Springer CZ. O českú dcéru mal údajne pred nedávnom záujem aj Andrej Babiš, ktorý nakoniec kúpil vydavateľstvo Mafra, ktoré vydáva Mladú frontu a Lidovky.

Aktualizácia: "K mediálnym špekuláciám se nevyjadrujeme," povedal pre Omédiách.com Petr Málek, riaditeľ marketingu J&T BANKA. Podobne pre Idnes.cz reagovala aj hovorkyňa nemecko-švajčiarskej skupiny a hovorca Křetinského.

Český Ringier vydáva najčítannejší bulvýrny denník Blesk, denník Šport, týždenník Reflex.

Ringier Axel Springer Slovakia je najväčší multimediálny vydavateľský dom na Slovensku. Vydáva najčítanejší denník Nový Čas. Vo svojom portfóliu má aj týždenníky Nový Čas Nedeľa, Nový Čas pre ženy a Život a mesačníky Nový Čas Krížovky, Nový Čas Bývanie, Eva, Madam Eva, Geo, Auto Bild.

Do online portfólia vydavateľstva patria rôzne online portály - Čas.sk, ženský magazín Lesk.sk, magazín pre mužov Adam.sk, video portál Tivi.sk.

Od roku 2010 vlastní vydavateľstvo 70% podiel v spoločnosti Azet.sk, ktorá je jednotkou na slovenskom internetovom trhu.