Pozrite si rebríček spravodajských slov roka 2013

Pozrite si rebríček spravodajských slov roka 2013

Spoločnosť NEWTON media zverejnila rebríček slov, ktoré sa najčastejšie objavovali v spravodajských článkoch v roku 2013.

 


Zdroj: medan.sk (Newton media)Na čele rebríčka s názvom Spravodajské slovo roka 2013 je nezamestnanosť. Celkovo sa objavilo v 7 164 príspevkoch. Na druhom mieste je meno premiéra Robert Fico, objavil sa v 6 554 príspevkoch. Nasledovalo šetrenie, eurozóna, Grécko, korupcia, diaľnice, Sýria, povodne, Róm, eurofondy, Ukrajina.

z politikov sa v prvej dvadsiatke objavil už len prezident USA Barack Obama, prezident SR Ivan Gašparovič a minister vnútra Robert Kaliňák.

Pri porovnaní s minulým rokom je rebríček veľmi podobný. Premiér si o jednu priečku pohoršil. Naopak o nezamestnanosti sa písalo výrazne menej. Slovíčko Gorila bolo v minulom roku na siedmom mieste, tento rok z TOP 20 vypadlo.

V prvej dvadsiatke bolo minulý rok aj viac politikov. Okrem tých, ktorí sú v tohtoročnom rebríčku, tam bola aj Iveta Radičová, Igor Matovič, Daniel Lipšic a Richard Sulík.

Prieskum vypracovala NEWTON Media, v poradí už piaty rok. Pripravila ho kvantitatívnou analýzou na vzorke relevantných spravodajských médií, ktoré spoločnosť NEWTON Media monitoruje. "Analýza pozostáva z rebríčka zvolených kľúčových slov (názvy káuz, mená politikov, iné udalosti), ktoré v roku 2013 v slovenských médiách najviac rezonovali. Do prieskumu nezaradila športové a bulvárne udalosti," píše spoločnosť na medan.sk, kde prináša aj ďalšie podrobnosti.